ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Projekt Mi o nama

 Čiča miča konkurs11.jpg

 Prvaci u plivanju, kajaku, boksu; preduzetnici iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara; umjetnice iz Hercegovine, Srednje Bosne, Krajine – sve su to samo neke od priča ispričanih kroz platformu mionama.ba, koja za cilj ima kreiranje medijskog prostora za pojedince i pojedinke, inicijative, grupe i aktivnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pod sloganom „Čiča-miča, traži se dobra priča“ tim projekta Mi o nama raspisao je natječaj za pronalazak novih priča o autentičnim sudbinama i naporima, koje čekaju da budu ispričane. 


„Mionama.ba je platforma nastala kao odgovor na potrebu za medijskim prostorom koji bi isticao pojedince i načine na koji oni svakodnevno mijenjaju svijet – onaj oko sebe. Pored tima koji već radi na dokumentiranju priča, u cijeli proces smo željeli uključiti i naše sugrađane, koji u zapravo svakodnevno dolaze u susret sa pričama vrijednim pripovijedanja. U jednu ruku, želimo ih motivirati da takve priče prepoznaju, a potom i da doprinesu njihovom prenošenju.“ istakao je Mirza Ajnadžić, iz Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju (CKMD), koji provodi projekat.

Na natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne osobe iz Bosne i Hercegovine, koje putem svojih profila na društvenim mrežama izvrše prijavu u skladu s pravilima natječaja, u razdoblju do 22.10.2020. godine. Sudionici/e prijave, isključivo elektronskim putem, trebaju poslati sažetak priče koju žele prijaviti i svoje osnovne podatke, putem Facebook ili Instagram stranice Mi o nama. Predložene priče trebaju biti prilagođene mogućnosti realizacije u formi kratke video ili foto priče. 

Odabir pobjednika natječaja će obaviti stručni žiri, a četiri najbolje priče će biti nagrađene sudjelovanjem u produkciji predložene priče, sa kreativno-produkcijskim timom Mi o nama, te jednim Masterclass kursom po vlastitom izboru, iz oblasti filma & TV-a, pisanja, dizajna,ili fotografije & mode.


Projekat Mi o nama se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), a više detalja o pravilima konkursa možete pronaći na njegovoj službenoj Facebook stranici.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17