ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
ŠOPOVI DANI NA PLIVI

sopovi dani

U nedjelju, 4. listopada 2020. godine u Jajcu u organizaciji HKD Napredak podružnice Jajce otvoreni su 19. Šopovi dani na Plivi. Manifestacija je otvorena likovnom izložbom radova koju su nastali na XXI. likovnoj koloniji Breške.
 
Pored pročitanih Šopovih djela Lutanje siromašnog sina svetog Franje i Priče o tome kako je moj gradić potonuo nazočnim posjetiteljima se obratila i sudionica likovne kolonije gospođica Kristina Livančić koja je govorila o samim radovima koji su nastali na likovnoj koloniji. Predsjednik HKD Napredak Jajce, gospodin Franjo Leovac zahvalio se svih nazočnim posjetiteljima na dolasku te Središnjoj upravi Napretka kao i predstavnicima Općine Jajce na podršci koju pružaju ovoj manifestaciji.
 
Izložbu likovnih radova s XXI. likovne kolonije Breške, a samim time i 19. Šopove dane na Plivi otvorio je gospodin Ivica Kovačević, član Središnje uprave Napretka i predsjednik Napretka u Tuzli. U nastavku manifestacije očekuje nas književna večer posvećena Nikoli Šopu pod nazivom Nikola Šop u posjeti Jajcu koja će biti održana 7. listopada u 19.00 sati u Domu kulture u Jajcu. Središnja književna večer s književnikom i scenaristom Josipom Mlakićem bit će održana 9. listopada u 19.00 sati u Domu kulture u Jajcu.
 
Jutarnje pjesničko druženje održat će se 10. listopada u 11.00 sat i u rodnoj kući Nikole Šopa nakon čega će se položiti cvijeće na spomen-bistu Nikole Šopa. Manifestacija će biti zatvorena 10. listopada u 18.00 sati jazz koncertom. Iako je manifestacija 19. Šopovi dani na Plivi ove godine zbog trenutne pandemije nešto skromnijeg karaktera HKD Napredak Jajce ne dopušta da sjećanje na Nikolu Šopa pada u zaborav./HMS/
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17