ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Leonin put/Net.Teatar

leona i andjela net screen

 Foto: Screenshot

Glazbeno-scenski prikaz tradicije Kreševa, predstava koja je prošle godine oduševila publiku u Kreševu ali i Zagrebu, ovih će dana dobiti svoj  nastavak. Naime, riječ je o kazališnoj trilogiji o prošlosti Kreševa ispričanoj kroz priču o dvije djevojčice koju izvode članovi NET teatra iz Kreševa pod vodstvom akademske glumice Ane Franjčević koja potpisuje tekst i režiju predstava.

GLAZBENO SCENSKI PRIKAZ KREŠEVSKE TRADICIJE


Leona i Anđela u svojoj potrazi za identitetom i osjećajem pripadanja (Anđela je rođena u Njemačkoj i pokušava se povezati sa svojim korijenima, a Leona je autsajder u Kreševu i ne osjeća da pripada tu) otkrivaju bogatu prošlost ovog malog srednjobosanskog grada, njegovu tradiciju, poznate ličnosti, napjeve i plesove.

"Leonin je drugi dio trilogije koji donosi priču o Leoninoj borbi sa misterioznom bolešću sve do ozdravljenja i razmijevanja svih nedaća koje su je zadesile otkako je počela pandemija Covid-19. Anđela joj priskače u pomoć i organizira okupljanje ljudi s namjerom da se Leoni pomogne, jer jedini trag, koji su dobile je (kao i u prošloj predstavi), svitak s tragovima. Ovog puta u svitku stoji da će Leona ozdraviti tek kada se svi udruže, tako da predstava udružuje Leonu, Anđelu i publiku u avanturu pronalaska lijeka za Leoninu bolest" kazala nam je Ana te pojasnila sami koncept izvedbe. Naime, predstava se igra na nekoliko lokacija u Gornjem čelu i publika, zajedno s Leonom i Anđelom traga za lijekom, a na tom putu susreću bića koja im pomažu u avanturi i otkrivaju priču o misterioznom dječaku iz Kreševa, koji je početkom 19. stoljeća spriječio širenje kuge u Kreševu, a koji je ključna figura u pronalasku lijeka za Leoninu misterioznu bolest.

Praizvedba predstave bi trebala biti naredni vikend, ukoliko vremenske prilike dozvole a odmah zatim i premijera i prva repriza. Važno je napomenuti da predstava traje više od dva sata i nije za malu djecu.

"Broj gledatelja je ograničen na 21, zbog epidemioloških mjera, ali igrat ćemo je čitavu jesen, tako da će svi zainteresirani imati priliku pogledati predstavu" ponosno ističe Ana te dodaje kako je ovo ujedno i završna predstava glumaca Prvog ciklusa Škole glume Net.Teatar koju čini sljedeća talentirana ekipa:
Leona Trogrlić
Anđela Tadić
Anđela Marić
Jana Pecirep
Antonio Franjić
Marko Buljan

 

 

Autorica: Ana Franjčević

Video: Nevio Smajić: http://www.nevideno.com/

 

Igraju:
Leona Trogrlić
Anđela Tadić
Anđela Marić
Jana Pecirep
Antonio Franjić
Marko Buljan

Glas:
Tihana Buklijaš Bakić

Produkcija: Net.Teatar

Facebook: https://www.facebook.com/Net.Teatar

Instagram: https://www.instagram.com/net.teatar
SINOPSIS:
Leona je dvanaestogodišnja djevojčica, koja živi vrlo povučenim životom knjiškog moljca u malenom Kreševu. Vrijeme provodi čitajući i lutajući šumarcima oko Kreševa, gdje istražuje misterije koje skrivaju ostaci starih naroda, koji su tu ostavili svoje tragove.
Iznenada, Leoninu svakodnevnicu promijeni neobična djevojčica iz Njemačke, koja je došla svojoj baki u Kreševo preko ljetnih praznika. Leona i Anđela se vrlo brzo sprijatelje, a njihova zajednička želja za otkrivanjem misterija, koje skriva Kreševo, i potraga za Anđelinim korijenima, dovode ih do oktrivanja čarobnog ključa i svitka, u kojem se nalaze tragovi za tajne prolaze u davnu prošlost Kreševa, koju može otključati jedino čarobni ključ.
Povratkom iz avanture, u kojoj su otkrile kako se živjelo u Kreševu kroz pjesmu, ples, okuse, mirise i boje, različite vrijednosti, te značajne ličnosti i događaje, Anđela je bila primorana vratiti se u Njemačku, ali je Leoni povjerila čarobni ključ na čuvanje, s obećanjem da će se ponovno vratiti u Kreševo da nastave avanturu.

Kada, u prvom valu pandemije virusa Covid-19, novonastale mjere natjeraju Leonu da ostane kući, Leoni se iznenada, spletom nejasnih okolnosti, dogodi niz nesretnih slučajeva, zbog kojih, da bi zaštitila sebe i sve oko sebe, potpuno zanijemi. Jedina osoba s kojom Leona može komunicirati je Anđela, koja redovno preko video poziva prati što se događa Leoni.
Čarobni ključ je nestao, a Anđela ne može doći zbog pandemije u Kreševo da pomogne Leoni. Leona je potpuno zanijemila.

Čim su se granice iznova otvorile, Anđela je došla u Kreševo pomoći Leoni pronaći lijek za misterioznu bolest, zbog koje je Leona izgubila umijeće govora, ali i pronaći čarobni ključ i otpetljati niz nejasnih događaja, koji su doveli do Leonine bolesti.

Na putu otkrivanja uzroka Leonine bolesti, iznenada dobijaju novi svitak, koji ih odvodi u sasvim novu avanturu. Prateći upute iz svitka, Leona i Anđela susreću Vijeće predaka, koji prenose djevojčicama priču o jednom misterioznom dječaku iz Kreševa, koji je prije 200 godina postao jedna od najvažnijih figura Kreševa i Bosne u sprečavanju širenja kuge i zaraza raznih vrsta. Razotkrivajući priču o životu mistertioznog dječaka, Leona i Anđela otkrivaju lijek za Leoninu nijemost i istinu o tome što se zaista dogodilo s čarobnim ključem.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17