ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
21. Mediteran Film Festival

mediteran-film-festival.jpg


Ovogodišnje, 21. izdanje Mediteran Film Festivala bit će održan od 19. do 22. kolovoza u Širokom Brijegu u online izdanju. U ovoj specifičnoj godini, kada je epidemija koronavirusa paralizirala društveni život, organizatori su ovogodišnju širokobriješku smotru dokumentarnog filma odlučili upriličiti posredstvom digitalne platforme.

-Ovu odluku nije bilo lako donijeti, pogotovo zato što se Mediteran Film Festival puna dva desetljeća profilirao kao ležeran, šaren, prijateljski festival, koji je izazvao zanimanje publike i daleko izvan granica BiH. No svjesni da u ovoj situaciji iznad svega moramo biti odgovorni i strpljivi, da se moramo brinuti za sigurnost zajednice, odlučili smo filmove s platna prenijeti u domove ljubitelja filma. Svi filmovi bit će prikazani posredstvom digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici  – rekao je Tomislav Topić, direktor MFF-a 2020, piše vecernji.ba.

Iako je ovogodišnji MFF stjecajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori će se pobrinuti da virtualni posjetitelji ipak ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj. Uz filmove iz konkurencije, gledatelji će imati prigodu pogledati i filmove iz programa „U fokusu“, ali i najbolja domaća filmska ostvarenja. 

U službenom programu ovogodišnjeg MFF-a natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać.

-Dobar dio filmova koji su prošli u konkurenciju  za MFF 2020. već je pobrao nagrade na velikim filmskim festivalima, a neki će na širokobriješkom festivalu imati svjetsku premijeru, rekao nam je selektor Mustać.

Dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka. U natjecateljskom dijelu programa našli su se filmovi redatelja iz Hrvatske, Francuske, Italije, BiH, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Grčke, Maroka, Jamajke i Egipta
Generalni pokrovitelj festivala je HT Eronet.


0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17