ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

pl fedra 20

Predstava „Čekaonica za bolje sutra“ Amaterskog dramskog studija „Daske“ iz Laktaša, proglašena je najboljom na 48. teatarskom festivalu BiH „Fedra“, koji je sinoć zatvoren u Bugojnu.

Po ocjeni Stručnog žirija (Slađana Zrnić, Enes Salković i Aldin Omerović), najbolja glumica na Festivalu bila je članica tog pozorišta Bojana Radić, dok je njen kolega Stefan Balaban ponio emitet najboljeg mladog glumca.

Amaterski dramski studio iz Laktaša nagrađen je, također, Pohvalom za pedagoški rad i stručno vođenje, a nagrada je dodijeljena Ognjenu Todoroviću.

Najbolju mušku ulogu ostvario je član Teatra „Fedra“  iz Bugojna Amel Ugarak, dok je nagrada za najbolju mladu glumica ostala, također, u ovom gradu, u rukama Zine Šahović.

Nagradu za režiju i adaptaciju dramskog teksta u predstavi „Tvrdica“, u kojoj su igrali, dobio je mladi glumac i reditelj Senad Milanović.

Članici Hrvatskog kazališta iz Travnika Renati Ignjić pripala je nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, a glumila je u predstavi „Krokodil“.

Najbolju mušku epizodnu ulogu ostvario je  član Udruženja građana za pozorišnu djelatnost „Scena“ iz Živinica Ermin Smajić, za ulogu u predstavi „Gospođa ministarka“.

Specijalna nagrada za istraživački pristup teatru uručena je DIS-Pozorištu mladih iz Banje Luke, za predstavu „Šta je zapravo uradio Tom“ Marka Bojića i Milana Bogdanovića.

Ovaj rediteljski dvojac nagrađen je Pohvalom za partnersku igru i povjerenje, a Pohvala za ansambl otišla je članovima Udruženja građana za pozorišnu djelatnost „Scena“ iz Živinica.

Članovi Hrvatskog kazališta Travnik dobili su nagradu za vizuelni identitet u predstavi „Krokodil“ (F.M. Dostojevski).

Po mišljenju Žirija publike, najbolja predstava prikazana na Festivalu je „Gospođa ministarka“, koju su odigrali glumci iz Živinica.

 
FENA
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17