ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Središte kulturnih događaja

napredak kis posjet rijeka

       Članovi Središnje uprave HKD „Napredak“ predvođeni predsjednikom Društva dr.sc. Nikolom Čičom kao i počasnim predsjednikom prof. dr. Franjom Topićem, proteklog su vikenda boravili u Kiseljaku. U ovoj srednjobosanskoj općini održali su VI. sjednicu  Uprave, a boravak u Kiseljaku iskoristili su i za obilazak mjesta. Prof. dr. Ivo Miro Jović, predsjednik kiseljačke podružnice HKD „Napredak“ upoznao ih je s nekim od kulturno povijesnih znamenitosti te kulturnih institucija u Kiseljaku. Tako su obišli Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, Trg sa spomen bistom Joze Penave, Hrvatski dom. Potom su uz poštivanje  epidemioloških mjera, održali sjednicu Središnje uprave. Dobrodošlicu članovi središnjice uz ostalo, poželio im je i Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka.  Pohvalio je  dosadašnji rad i aktivnosti, istaknuvši kako je HKD „Napredak“ središte kulturnih zbivanja na području općine Kiseljak. „Hvala vam na svim događajima koje ste organizirali, a koji doprinose tomu da Kiseljak bude mjestu ugodnog življenja“, istaknuo je Mišurić Ramljak. Uz načelnika Kiseljaka, u ime Upravnog odbora podružnice Kiseljak, okupljene je pozdravila članica Upravnog odbora Ivana Ribičić koja je ujedno predstavila projekte i aktivnosti podružnice u Kiseljaku te zahvalila na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i odnosu Središnjice prema kiseljačkoj podružnici,. Gostima se obratila i Mirjana Medić, ravnateljica Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ čiji je izložbeni paviljonom, naglasila je,  već tri desetljeća mjesto održavanja različitih kulturnih događaja, a većinu njih organizira upravo HKD „Napredak“. „Kiseljak  je odabran za sjednicu Središnje uprave upravo zbog odličnih rezultata koje u svom radu ostvaruje Napretkova podružnica Kiseljak“, istaknuo je ovom prilikom dr.sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD „Napredak“.

 

U KISELJAKU ZASJEDALA SREDIŠNJA UPRAVA HKD-a NAPREDAK

 

IMG-20200622-WA0007.jpg

Na sjednici Uprave razgovaralo se o realiziranim aktivnostima Društva te radu njegovih Povjerenstva, za gospodarstvo kao i povjerenstva za mlade i stipendiranje studenata. Josip Križanović, predsjednik Povjerenstva za mlade i stipendije istaknuo je da su ugovori o dodjeli stipendija u akademskoj 2019./2020. godini potpisani te da je HKD Napredak za stipendije u navedenoj akademskoj godini izdvojio ukupno 101 tisuću KM. Po riječima Miroslava Landeke, predsjednika Povjerenstva za podružnice i članstvo i dopredsjednika Središnje uprave,  HKD „Napredak“ je  po raspisanom Natječaju za dodjelu projektnih sredstava aktivnim podružnicama za 2020. ukupno sufinancirala projekte podružnica u iznosu od 54.1 tisuću KM. Sva dodijeljena sredstva, sukladno odluci Središnje uprave, podružnicama su uplaćena.

Povjerenstvo je između ostalog i utvrdilo prijedlog manifestacija podružnica koje su od posebnog interesa za HKD Napredak. Od iduće godine tih manifestacija bit će ukupno osam, a  one podružnice koje su organizatori tih manifestacija dobit će potporu za njihovu provedbu. Landeka je predstavio i  Izvješće Povjerenstva za medije i izdavaštvo. Tema Napretkovog kalendara za 2021. godinu bit će vodopadi u BiH. I Napretkov Godišnjak za 2021. godinu je u pripremi, a jedna od tema koja će se obraditi bit će vezana za Bleiburg i ovogodišnje misno slavlje koje je u Sarajevu predvodio kardinal Vinko Puljić. Također, bilo je riječi i o projektu tiskanja monografije „Austrougarske fortifikacije u BiH“ autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, a koja bi se radila u nakladi Napretka. Predsjednik HKD Napredak dr. Čiča informirao je članove Središnje uprave o nedavnom posjetu podružnici u Gradačcu te o zajedničkom koncertu svih nacionalnih kulturnih društava u BiH koji bi se trebao održati sredinom  srpnja u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

 

IMG-20200622-WA0005.jpg

 

Za boravka u Kiseljaku, predsjednik organizacijskog odbora kulturne manifestacije „Napretkova tjedna kulture“ i dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka uručio je zahvalnicu Središnjoj upravi i predsjedniku HKD Napredak Nikoli ČičI za potporu kulturnoj manifestaciji „Napretkov tjedan kulture“ koje je ove godine održana po prvi puta,  a odlukom Središnje uprave donesenom na sjednici u Kiseljaku ,uz još sedam kulturnih manifestacija, proglašena je od značaja za HKD „Napredak“. Landeka je  Napretkovoj podružnici u Kiseljaku darovao svoje dvije knjige „Stari most s mjesta događaja“, na  kojima mu se zahvalio predsjednik HKD Napredak Ivo Miro Jović te tom prigodom podsjetio na značaj upisa  Starog mosta 2005.godine na UNESCO-ov popis kulturne baštine i ulogu bivše veleposlanice BiH Željane Zovko u ovom procesu.

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17