narodno_pozorište.jpg

 

I Narodno pozorište Sarajevo je zbog koronavirusa prekinulo izvođenje predstava pred publikom. No, našao se način kako ljubitelji kazališta ne bi bili uskraćeni.Preko live streama prenosit će se predstave.

Prva predstava na njihovom repertoaru putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića,koja je prije 2 dana obilježila 20 godina od prve izvedbe.Bit će prikazana sutra u 19 i 30.

Već 23.3. u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog  – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. 3. Predstavu će emitirati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. 3. slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.
Nadodali su i da će repertoar predstava za live stream objavljivati sedmično.


Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstava će biti podijeljen na službenim Facebook i Instagram profilima NPS, kao i web stranici nps.ba, piše bonjour.ba.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17