lova iz snova vitez

Dani kazališta „Vitez 2019“ svečano su otvoreni protekle nedjelje, predstavom „Lova iz snova“, još jednom uspješnicom Gradskog kazališta mladih Vitez. Ovogodišnje kazališne dane u Vitezu otvorio je Ivan Debeljak, tajnik Torcide Vitez, koja je organizirano došla na predstavu, na taj način želeći podržati rad Gradskog kazališta mladih Vitez.
„Mi danas slavimo 16 godina postojanja, a sretni smo što smo došli podržati naše prijatelje iz Gradskog kazališta mladih Vitez. Hvala i svima vama što ste došli i napunili dvoranu. Ipak, puno bolje navijamo nego što govorimo, pa neću duljiti, zato proglašavam otvorenim 11. Dane kazališta „Vitez 2019“ i želim puno uspjeha našim glumcima“, kazao je prilikom otvaranja kazališnih dana Ivan Debeljak.
Nakon svečanog otvorenja, a prije početka predstave, publici su se kratkim prikazom predstavili polaznici Ljetne škole glume iz Viteza i Busovače. Petnaestominutni prikaz oduševio je publiku, a mladi glumci od kojih je većina prvi put na sceni su plijenili svojim glumačkim talentom i vještinom, te su na koncu pobrali ogroman pljesak.
Publiku je jednako oduševila i izvedba predstave „Lova iz snova“, koju mladi viteški glumci već treći put u nepunih pola godine izvode u Kazališnoj dvorani Vitez. Dvoranom, koja je ponovno bila ispunjena, se za vrijeme predstave prolamao smijeh, a na koncu, po tko zna koji put, publika u Vitezu je na koncu predstave priredila istinske ovacije mladim članovima viteškog kazališta.
„Još jedna prekrasna večer je iza nas sa sjajnim sadržajem. Ponosni sam na naše glumce, ali i na mlade polaznike Ljetne škole glume. Nastavili smo s praksom pozivanja udruga koje Vitez čine ljepšim mjesto, tako da smo ovoga puta ugostili Torcidu Vitez, koja zbija jako puno doprinosi našem gradu. Hvala im na dolasku, kao i ostatku naše divne publike. Nema vremena za odmor, slijede nam brojna gostovanja, ali i predstave na našim kazališnim danima“, poručili su iz GKM-a Vitez.
Predstava Lova iz Snova vodi nas u 'tunel' studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka - frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17