ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

jajce srednjovjekovlje

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banje Luke za Europsku prestonicu kulture 2024. godine te potvrdio da će kao grad-partner sudjelovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutom u Banjoj Luci.

Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će također sudjelovati u ovom projektu kao grad-partner, podsjećaju iz banjalučke Gradske uprave.

Nakon ranijih najava, Općinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner,sudjelovati u banjalučkoj kandidaturi.

O tome su članove Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture, na jučerašnjem sastanku, informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tijekom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ta tri grada izlaze pred Panel Europske komisije 24. rujna ove godine.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnoj razini, ali i povezivanje nezavisnih scena tih gradova.

Rok za predaju aplikacijske knjige je 24. kolovoz, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, bit će poznat krajem rujna, kada će se birati između Banje Luke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

0
0
0
s2sdefault
  • tk elliptic davis cup turnir
  • Ecos 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17