× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open

koncert musica aeter

Koncertom klasične glazbe „Musica aeterna“ umjetnici iz različitih krajeva BiH obilježili Svjetski dan glazbe i 25. godina rada Glazbene škole u Busovači

 

Povodom Svjetskog dana glazbe te četvrt stoljeća djelovanja i rada Glazbene škole „Jakova Gotovca“ Novi Travnik, područnog odjela Busovača, crkva sv. Ante Padovanskog u Busovači ugostila je glazbenike iz Busovače, Fojnice, Ilijaša, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Fojnice, Sarajeva, Zenice i Tuzle. 20-ak profesora, bivših učenika te akademskih glazbenika iz različitih krajeva BiH na koncertu kojeg je organizirala prof. Davorka Dujmušić, voditeljica Odjela glazbene škole u Busovači, stvorili su vrhunski glazbeni ugođaj dostojan velikih metropola i prijestolnica kulture. Koncertom u župnoj crkvi kojeg je podržao i župni ured sv. Ante u Busovači, podsjetili su na istinske vrijednosti kulture koje su u današnjem vremenu potpuno marginalizirane. „Organizirati ovakav jedan koncert zahtjeva puno dobre volje, truda i rada jer živimo u vremenu u kojem se umjetnost promatra kroz formu isplativosti, a ne njezine istinske vrijednosti. Degradiranje pojma umjetnosti posebno je izraženo upravo u glazbi te je večerašnji koncert izvrsna prilika uživati u zagrljaju umjetnosti i notama vječne glazbe“, kazao je fra Josip Matijanić, pozdravljajući ljubitelje ozbiljne glazbe iz Busovače ali i brojnih drugih mjesta koji su u Busovači počašćeni vrhunskim glazbenim doživljajem koncertom „Musica aeterna“ .

 

20190623_201310.jpg

Za svaku izvedbu djela domaćih i stranih autora klasične glazbe uz glasovir, violinu, violončelo, klarinet, gitaru, harmoniku, saksofon, obou te crkvene orgulje , izvođači među kojima su bili i solo pjevači, nagrađivani su burnim pljeskom . Posebne ovacije publike dobila je organizatorica koncerta prof. Davorka Dujmušić. U sklopu koncerta stihove Tina Ujevića i Maka Dizdara čitali su Ivanela Brković i fra Silvio Zlatarević. Koncert je završen zajedničkoj izvedbom pjesme „Vjeruj u ljubav“ , a izvođačima se pridružio i dio publike. Inače, ovaj vrhunski glazbeni događaj u Busovači, realiziran je uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije te Općine Busovača i načelnika Asima Mekića koji je također bio na koncertu.

 

20190623_194457.jpg

20190623_194307.jpg

20190623_195815.jpgArtinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.