ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

 kiseljak-razvrstavanje-smeca

Zahvaljujući donaciji švedske razvojne agencije SIDA, vrijednoj 125.000 eura, u Kiseljak je ovih dana dopremljeno 100 kontejnera i 40 kanti za odvoz smeća. Namjensko vozilo za odvoz otpada stiže početkom iduće godine. Nabavkom i dopremanjem potrebne opreme osigurani su tehnički preduvjeti za provedbu projekta "Čist okoliš - čista savjest" koji se provodi u nekoliko bh općina među kojima je i Kiseljak.

Spomenutim projektom predviđeno je da svako naselje u Kiseljaku dobije svoj "zeleni otok". Bit će smješten na svima pristupačnom mjestu s dovoljno kontejnera za različite vrste otpada. Nakon instaliranja opreme za prikupljanje i razvrstavanje otpada, opravdanja za bacanje smeća po rijekama i u prirodu, kao i odvoz na takozvane divlje deponije, jednostavno više neće biti, kažu predstavnici općine Kiseljak.

Uz pomoć švedske SIDA-e od mjerodavnih u općinskim tijelima vlasti doznajemo kako se planira ne samo urediti i očistiti Kiseljak, već i krenuti s projektom recikliranja koji je je u razvijenom svijetu jedan od najunosnijih poslova.

Donirana oprema jedan je od preduvjeta novog i u odnosu na dosadašnji, drugačijeg način odlaganja otpada, koji uključuje njegovo razvrstavanje. Kako bi projekt uspio u svojoj namjeni, građani će morati promijeniti ustaljene navike i podignuti svoju svijest o čistom okolišu. Upravo je to i najteži dio projekta jer ljudi loše navike teško mijenjaju.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17