× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

almondmilk

Bademovo mlijeko možete vrlo jednostavno napraviti sami kod kuće.

 

Bademovo mlijeko je  zdrava alternativa za kravlje ili sojino mlijeko - ne sadrži  laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke. 

Za osnovni recept vam trebaju dvije namirnice, no možete mu dodati aromu i zasladiti ga po želji.

 

Sastojci: 

  • 1 šalica badema
  • 1 l vode

 

Priprema:

  • Uzmite bademe, stavite ih u posudu i prelijte običnom vodom. Pustite da odstoje osam sati ili preko noći.
  • Nakon osam sati, ili ujutro, bademi će nabubriti a voda će postati bjelkasta.
  • Sljedeći korak je – ocijediti bademe.
  • Potom ih stavite u blender, dodajte  vodu i blendajte oko jedne minute.
  • Sadržaj blendera zatim procijedite kroz gazu ili gustu cjediljku. Većina mlijeka će samo proći kroz gazu (cjediljku) a ostatak iscijedite.
  • Bademovom mlijeku možete dodati okus po želji.  
  • Bademovo mlijeko možete uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku.

 

 

artinfo.ba | TM

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

almondmilk

Bademovo mlijeko možete vrlo jednostavno napraviti sami kod kuće.

 

Bademovo mlijeko je  zdrava alternativa za kravlje ili sojino mlijeko - ne sadrži  laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke. 

Za osnovni recept vam trebaju dvije namirnice, no možete mu dodati aromu i zasladiti ga po želji.

 

Sastojci: 

  • 1 šalica badema
  • 1 l vode

 

Priprema:

  • Uzmite bademe, stavite ih u posudu i prelijte običnom vodom. Pustite da odstoje osam sati ili preko noći.
  • Nakon osam sati, ili ujutro, bademi će nabubriti a voda će postati bjelkasta.
  • Sljedeći korak je – ocijediti bademe.
  • Potom ih stavite u blender, dodajte  vodu i blendajte oko jedne minute.
  • Sadržaj blendera zatim procijedite kroz gazu ili gustu cjediljku. Većina mlijeka će samo proći kroz gazu (cjediljku) a ostatak iscijedite.
  • Bademovom mlijeku možete dodati okus po želji.  
  • Bademovo mlijeko možete uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku.

 

 

artinfo.ba | TM

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više