× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

grozdjice voda

Jetra je jedan od najvećih i najvažnijih organa u tijelu, bez nje, organizam bi se napunio otrovnim tvarima koje ne bismo mogli probaviti. Jetra je odgovorna za stvaranje žuči koja razgrađuje masnoće i pretvara ih u energiju.
On igra važnu ulogu u uravnoteženju razine šećera u krvi. Čak toksične stvari koje unosimo u naše tijelo, pretvara u tvari koje tijelo može iskoristiti ili ih razgrađuje dovoljno da ih naša tijela odlažu u obliku otpada.
Međutim, često našu jetru uzimamo zdravo za gotovo tako što prečesto unosimo štetne materije, pogotovo previše alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholno oboljenje jetre, koje može biti uzrokovano konzumiranjem previše šećera, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Priuštite svojoj jetri proljetno čišćenje. Jedan od načina da to učinite je napitak od grožđica.
Kao što je poznato, grožđice dolaze od osušenog grožđa. Grožđe je bogato vlaknima i antioksidantima (bioflavonoidi i vitamin c) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju tijela od štetnih toksina i slobodnih radikala. A znate li da grožđice zapravo sadrže mnogo više hranjivih tvari od grožđa. Grožđice imaju gotovo tri puta veći kapacitet od crvenog i zelenog svježeg grožđa. To je zato, kada se voće osuši, spojevi su jako koncentrirani.
Stručnjaci otkrivaju da namakanje sušenog voća u vodi, može biti vrlo korisno. Kada se doda voda suhom voću, te hranjive tvari dospijevaju u tekućinu, omogućujući tijelu da ih brže apsorbira.
Pijenje vode od grožđica povećava sposobnost ovog voća da očisti jetru, dok se kreće kroz probavni trakt.

KAKO NAPRAVITI VODU OD GROŽĐICA?

 Pomoću cjedila isperite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u dvije šalice vode, koje zatim kuhate na laganoj vatri 20 minuta u poklopljenoj posudi. Ostavite sve to preko noći. Ujutro, još natašte, popijte ovu vodu, a tijekom dana pojedite grožđice iz vode. Možete grožđice dodati i u zobene pahuljice ili kašu.

Činite ovo nekoliko dana, a vaša jetra će vam biti zahvalna i spremna na obavljanje svoje važne funkcije.

Nikolina P/artinfo.ba

 

 

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

grozdjice voda

Jetra je jedan od najvećih i najvažnijih organa u tijelu, bez nje, organizam bi se napunio otrovnim tvarima koje ne bismo mogli probaviti. Jetra je odgovorna za stvaranje žuči koja razgrađuje masnoće i pretvara ih u energiju.
On igra važnu ulogu u uravnoteženju razine šećera u krvi. Čak toksične stvari koje unosimo u naše tijelo, pretvara u tvari koje tijelo može iskoristiti ili ih razgrađuje dovoljno da ih naša tijela odlažu u obliku otpada.
Međutim, često našu jetru uzimamo zdravo za gotovo tako što prečesto unosimo štetne materije, pogotovo previše alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholno oboljenje jetre, koje može biti uzrokovano konzumiranjem previše šećera, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Priuštite svojoj jetri proljetno čišćenje. Jedan od načina da to učinite je napitak od grožđica.
Kao što je poznato, grožđice dolaze od osušenog grožđa. Grožđe je bogato vlaknima i antioksidantima (bioflavonoidi i vitamin c) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju tijela od štetnih toksina i slobodnih radikala. A znate li da grožđice zapravo sadrže mnogo više hranjivih tvari od grožđa. Grožđice imaju gotovo tri puta veći kapacitet od crvenog i zelenog svježeg grožđa. To je zato, kada se voće osuši, spojevi su jako koncentrirani.
Stručnjaci otkrivaju da namakanje sušenog voća u vodi, može biti vrlo korisno. Kada se doda voda suhom voću, te hranjive tvari dospijevaju u tekućinu, omogućujući tijelu da ih brže apsorbira.
Pijenje vode od grožđica povećava sposobnost ovog voća da očisti jetru, dok se kreće kroz probavni trakt.

KAKO NAPRAVITI VODU OD GROŽĐICA?

 Pomoću cjedila isperite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u dvije šalice vode, koje zatim kuhate na laganoj vatri 20 minuta u poklopljenoj posudi. Ostavite sve to preko noći. Ujutro, još natašte, popijte ovu vodu, a tijekom dana pojedite grožđice iz vode. Možete grožđice dodati i u zobene pahuljice ili kašu.

Činite ovo nekoliko dana, a vaša jetra će vam biti zahvalna i spremna na obavljanje svoje važne funkcije.

Nikolina P/artinfo.ba

 

 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više