× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open

zgrada suda u novom travniku

Sudi im se, vjerovali ili ne, zbog zločina nad Hrvatima

Čitanjem optužnice pred Županijskim sudom u Novom Travniku u srijedu je počelo suđenje Muhki i Safetu Velagiću optuženima da su kao pripadnici Armije RBiH tijekom 1993. godine počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području Bugojna.

Njima se na teret stavlja fizičko i psihičko zlostavljanje zarobljenika Vinka i Marija Zrna, pripadnika Prve bojne Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Bugojno 30. srpnja 1993. godine. Od posljedica zlostavljanja Marijo Zrno je preminuo.
U nastavku suđenja svjedočila je Ružica Dominik rođ. Zrno, sestra pokojnog Marija Zrne, koja je u vrijeme sukoba Armije RBiH i HVO u Bugojnu živjela u Splitu, zajedno sa roditeljima. Ona je posvjedočila da je u splitskoj bolnici, gdje je zaposlena, od ranjenika doznala da je njen brat zarobljen 30. srpnja, a nešto kasnije, 16. kolovoza da je ubijen. Nastavak suđenja zakazan je za 25. i 26. veljače.

ap|artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.