× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • SESVETSKA SELA

misaaaa.jpg

Jutros je tijekom misnog slavlja preminuo Antun Sente st., župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata, piše Prigorski.hr.

Župnik Antun Sente rođen je 28. siječnja 1966. godine u Zagrebu. Odrastao je u obitelji s troje djece u mjestu Martinec Orehovički u zagorskoj župi Orehovica. 1980. godine upisao se u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu, gdje je pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u kojoj je 1984. godine maturirao.

Zaređen za svećenika 1991. godine

Školovanje je nastavio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je 1990. godine diplomirao. Svoju prvu pastoralnu službu kao đakon obnašao je 1990. godine u župi Svih svetih u Sesvetama.

Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 23. lipnja 1991. godine. Prvu službu župnoga vikara obnašao je u župi sv. Ane u Križevcima od 1991. do 1995. godine, a nakon toga službovao je kao župni vikar u župi Odra i Velika Mlaka.

U godinu dana materijalno pridigao objekte stradalih župa

Godine 1997. kao župni je upravitelj upućen u ratom razrušene i opustošene župe Ladvenjak i Vukanić nedaleko od Karlovca. U godinu je dana materijalno pridigao crkvene objekte tih stradalih župa. Godine 1998. zagrebački nadbiskup Josip Bozanić šalje ga u novoosnovanu zagrebačku župu sv. Nikole biskupa u Stenjevcu.

Tamo je bio župnik punih šesnaest godina. Od 2001. godine obnašao je službu dekana u Kustošijskom dekanatu. Dekretom zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića od 21. kolovoza 2014. godine postao je župnikom i upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.