ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

manje obiteljskog nasilja

Službenici policije su proveli više kampanja usmjerenih na skretanje percepcije o prisutnosti obiteljskog nasilja

Tijekom 2015. godine evidentirano je ukupno 78 kaznenih djela nasilja u obitelji, što je za 12 kaznenih djela manje u odnosu na 2014. godinu. Kako drukciji.ba doznaje od Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije službenici policije su proveli više kampanja usmjerenih na skretanje percepcije o prisutnosti ove pojave.

"Provedene su zajedničke aktivnosti s odjelom američkog ministarstva pravde ICITAP-om, gdje su policijski službenici dijelili prigodne letke i od građana tražili popunjavanje kratkih upitnika, kao i aktivnosti s nevladinom organizacijom 'Centar za edukaciju mladih' Travnik. U okviru tih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama su održana prigodna predavanja, kao i dramske predstave u kojima je na slikovit način prikazana ova problematika i njene posljedice", izjavio je za Drukčiji radio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ Rusmir Prohan.

Policijski službenici uključeni u dokumentiranje ovih kaznenih djela su posebno obučeni, a ostvarena je i značajna suradnja sa centrima za socijalni rad, doznaje se u MUP-u.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17