ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Ubojice na slobodi

sipa_mup.jpg

Tužiteljstvo Sarajevske županije obavijestilo  je 12.studenog Upravu policije i MUP SŽ da istragu vezanu za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine na Alipašinom Polju, preuzima Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), javlja Avaz.

Tužiteljstvo nadležno za vođenje istrage

Kako je pojašnjeno iz Tužiteljstva, iako SIPA od samog počinjenja kaznenog djela ubojstva pripadnika MUP-a SŽ poduzima radnje u predmetu, "naredbom Tužiteljstva SŽ od 12. studenog naloženo je SIPA-i da nastavi daljnje istražne aktivnosti u cilju otkrivanja suizvršitelja ubojstva i prikupljanja dokaza "

Odluka, koju potpisuju tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić dolazi 10 dana nakon što je MUP SŽ dostavio dopunu izvješća o osobama za koje se osnovano sumnja da su počinile likvidaciju, kao i njihovim pomagačima.

No, pitanje je hoće li SIPA preuzeti ovaj već skoro pa okončani predmet, s točnim imenima izvršitelja i suizvršitelja kaznenog djela. Pitanje je šta, osim vještačenje SIPA može već uraditi, a da kroz tri godine rada s MUP SŽ, istražitelji SIPA nisu uradili.

S druge strane, Uprava policije MUP-a Sarajevske županije jučer se oglasila službeno o odluci Županijskog tužiteljstva, uz napomenu da postupiti po naredbi, imajući u vidu da je tužiteljstvo nadležno za vođenje istrage.

Istaklnuli su da su u dosadašnjem radu na ovom predmetu najveći dio posla uradili su policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova SŽ te da je Tužiteljstvo SŽ, "praktično u završnoj fazi odlučilo dati predmet Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, samo iz njima znanih razloga"

Ostvarili značajne rezultate

Osim toga, naveli su da ponuđeno Državnoj agenciji za istrage i zaštitu da bude aktivni dio tima, kao i da preuzmu predmet i budu nositelji aktivnosti, što su isti odbili, "pa je samim tim nositelj aktivnosti u ovom predmetu bila Uprava policije MUP-a SŽ čiji su službenici mukotrpnim, iscrpljujućim i kontinuiranim višegodišnjim radom ostvarili značajne rezultate i doveli do završne faze aktivnosti u ovom predmetu, uključujući i podnošenje prethodno dopune izvješća"

 - Naš jedini i isključivi cilj jeste potpuno rasvjetljavanje ubojstva naših kolega i privođenje izvršitelja i njihovih pomagača licu pravde - rečeno je iz Uprave policije MUP-a Sarajevske županije.

Sve “puklo” zbog aplikacije "Sky"

Na relaciji MUP KS - Tužiteljstvo SŽ “puklo” je kada je Uprava policije dobila informacije od EUROPOL-a u vezi s organiziranim kriminalom protiv određenih osoba, a nisu povezane s ubojstvom policajaca, a zatim ih proslijedila Tužiteljstvu BiH i SIPA-i.

Avaz doznaje da su tužitelji smatrali da su oni trebali imati ove podatke, a otkriveni su putem aplikacije "Sky". U ovim porukama spominju su i kriminalne osobe povezane s rukovodstvom OSA-e.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17