ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP ŽSB

 

mup sbk logo 290x171

Tijekom protekla 24 sata na području Županije Središnja Bosna prijavljena su 2 kaznena djela.

Dana 28.09.2021.godine oko 15,30 sati u mjestu Klade, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres vozila marke Ford, koje koristi S.K. rođen 1983.godine iz Zenice. Tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 19,45 sati u mjestu Bila, općina Vitez, policijski službenici PS Vitez izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot, u kojem su zatečeni A.DŽ. rođen 1981.godine i A.Ć. rođena 1994.godine, oboje iz Konjica. Tom prilikom kod A.Dž. je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok je u pretresu vozila koji je izvršen u suradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik,  pronađena određena količina bijele praškaste materije, kao i dvije tablete, za koje se sumnja da su opojne droge.

U nastavku aktivnosti, izvršen je pretres sobe u objektu gdje su navedene osobe boravile. Tu su zatečeni i S.B. rođen 1986.godine iz Konjica i N.O. rođena 1997.godine iz Žepča. Prilikom pretresa kod istih su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i exstazy.

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji i pod nadzorom nadležnog županijskog tužiteljstva, a protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom zakonom propisanih mjera i radnji.

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KAZNENA DJELA

Policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje uspješno su rasvijetlili kazneno djelo „Krađe“, koja je izvršena dana 10.07.2021.godine, na štetu Gafića džamije koja se nalazi u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Prema prijavi od strane nepoznatih izvršilaca ukraden je dio bakarnih oluka koji su bili postavljeni na navedenoj džamiji.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog kaznenog djela E.R. rođen 1996.godine, I.Z. rođen 1993.godine i H.M. rođen 1972.godine, svi iz Gornjeg Vakufa –Uskoplja.

U saradnji sa nadležnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćeno je iz MUP-a ŽSB.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17