ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP ŽSB

img-7927f7866e9df59c9c547810225bd04f-v.jpg

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije su koordiniranim planskim aktivnostima realizirali još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja.  Akcija je realizirana na području Travnika, a istoj je prethodilo prikupljanja operativnih saznanja, praćenja i duže opservacije kriminogenih osoba, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a ŽSB.

Naime, dana 09.09.2021.godine u ranim jutarnjim satima u suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres obiteljske kuće koju koristi B.A., koja se nalazi u mjestu Mehurići, općina Travnik.

Prilikom pretresa pronađene su određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, zatim 24 šteke cigareta bez akciznih oznaka i određena količina sitno rezanog duhana, kao i vatreno oružje – pištolj marke CZ, call 6,35mm. Također, pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Pronađene materije i vatreno oružje su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim kaznenim djelima.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv ovakvih vrsta kriminaliteta, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u tijeku istražnih radnji koje će se kontinuirano poduzimati i u narednom razdoblju.

Važno je napomenuti da je u ovoj godini otkriveno oko 150 kaznenih djela iz ove oblasti, a samo u dvije akcije na području Viteza i Busovače pronađeno je i oduzeto oko 22 kg opojne droge speed, dok je ranijih godina na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja u jednoj akciji oduzeto oko 30 kg cannabisa.

Tijekom 2019. i 2020.godine otkriveno je preko 450 ovakvih kaznenih djela, a ostvarena je i značajna suradnja s drugim policijskim agencijama, koje su za rezultat imale zaplijenu većih količina opojne droge (na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja oko 400 kg cannabisa, zatim u Bosanskoj Gradišci, Sarajevu i dr.)

img-fb47fd6d3eb5c5f4ef45d41bbfacd5f6-v.jpg

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17