Postoji nekoliko neslužbenih verzija toga kako je muškarac stradao, ali ni jedna do sada nije potvrđena, te policija istražuje pod kojim okolnostima je došlo do njegove smrti. Kako saznajemo, navodno je saslušano više osoba koje bi mogle imati neka saznanja o slučaju, kao i vlasnici žege, a iz Tužiteljstva ne daju više informacija o onome što je dosadašnjom istragom utvrđeno.

- Istraga je u tijeku, te vam zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dati više informacija – kazali su nam iz Tužiteljstva SBŽ.

Također, identitet stradalog još nije službeno utvrđen.

- Tužiteljstvu nije još dostavljen nalaz DNK vještačenja radi utvrđivanja identiteta nastradalog. Po dostavljanju istog, imat ćemo više informacija – dodali su iz te pravosudne institucije.

Prema jednoj od verzija događaja, navodno je tog dana kada je stradao muškarac prijavljeno da je žega otvorena, ali mještani s kojima smo razgovali nisu mogli precizirati kome je prijava upućena.

- Netko je otišao i zatvorio žegu ne sumnjajući da je čovjek unutra, zalijepio je i otišao. Onda su ponovo došli i našli auto stradalog, te se osjetio i miris spaljenog mesa, pa je to sve policiji prijavljeno – kazao nam je jedan od mještana koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Kako su nam ranije kazali u policiji, 29. kolovoza oko 15.35 sati Policijskoj stanici Kreševo prijavljeno je da se u žegi u kojoj se proizvodi drveni ugalj nalazi tijelo muškarca.

- Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u suradnji s nadležnim tužiteljstvom pristupili vršenju očevidnih radnji, kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije.

Prema neslužbenim informacijama, stradao je 31-godišnji E. F., budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini žege, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako neslužbeno saznajemo, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se morala srušiti žega.

Žega je u vlasništvu firme "Ajnur-drvo" iz Kreševa koja proizvodi drveni ugalj. Edhem Neradin, vlasnik te firme, ranije je za Faktor ustvrdio da stradali muškarac nije bio njihov zaposlenik.

artinfo.ba