ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Franjevac Bosne Srebrene

tvrtko vrdoljak fra

Foto: bosnasrebrena.ba

U noći 23. travnja u Livnu je iznenada preminuo fra Tvrtko Vrdoljak, svećenik, franjevac Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene.

 

Fra Tvrtko Vrdoljak rođen je 25. studenog 1948. u Srđevićima – župa Bila, u obitelji Nike i Slavke rođ. Krželj. Osnovnu školu završio je u Biloj, a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Studij filozofije i teologije pohađao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Redovnički habit obukao je 14. veljače 1969. u Kraljevoj Sutjesci, gdje je godinu kasnije, 5. veljače 1970. položio i prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je u Sarajevu 4. listopada 1974. Đakonsku službu primio je 8. prosinca 1974. u Sarajevu, a svećenički red 2. veljače 1975. također u Sarajevu.
Nakon svećeničkog ređenja fra Tvrtko je obavljao brojne službe u svojoj provinciji i mjesnoj Crkvi. Od 2019. bio je član samostanskog bratstva u svom matičnom samostanu na Gorici u Livnu, gdje je iznenada i preminuo.

Kako javlja bosnasrebrena.ba, pojedinosti o mjestu i vremenu ukopa bit će objavljene naknadno. Rođenom bratu pokojnoga fra Tvrtka, fra Jozi Vrdoljaku te ostaloj obitelji pokojnika upućujemo iskrenu sućut.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

J.P., KT

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17