ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Uhićenje organizirane kriminalne grupe

travnik mup akcija

Razbojnici dovedeni u Travnik

Foto: avaz.ba/D.Pucar

Policijski službenici Federalne uprave policije prije nekoliko su dana u suradnji sa pripadnicima ministarstava unutarnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zapadno-hercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona izvršili pretrese 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja te uhitili šest osoba koje se terete za napade i pljačku najmanje 14 poslovnih subjekata.

Kako je u priopćenju FUP-a i stajalo,sve je krenulo od MUP-a Kantona Središnj Bosna i to nakon pljačke firme "Marcaffe" iz Kiseljaka, u kojoj je ukradeno čak 2,5 tone kave, novac i kombi.

Dobar rad inspektora na terenu i uvezanost policijskih agencija rezultirala je brzim pronalaskom bandita, identificiranjem, dokazivanjem i uhićenjima.

Osim "Marcaffea", grupa je pljačkala benzinske pumpe u Fojnici, Kiseljaku, Busovači, a za svaku pljačku krali su vozila s kojima su vršili razbojništva.
Međutim, policijski službenici KSB su odradili puno veći posao nego im je "priznato".

Naime, akcija praćenja ove grupe počela je dosta ranije, trajala nekoliko mjeseci i rezultirala spomenutim uhićenjima a ministar unutarnjih poslova KSB Feliks Vidović nazvao ju je spektakularnom. "S obzirom kako se radilo o međukantonalnom kriminalu, FUP je na koncu postao nadležan no naša policija je odradila najveći dio posla" kazao je Vidović za Artinfo. Naime, radi se o desetak djela od kojih je najveći broj njih počinjen upravo na području općine Kiseljak ali i susjednom Kreševu, Busovači...


"Radilo se o nadasve ozbiljnoj akciji na kojoj je uspješno surađivalo više organa, od Tužiteljstva, po čijem je nalogu ista i provođena, specijalne policije ali posebno, Policijske uprave i Stanice Kiseljak koji su odradili odličan operativni dio. Riječ je o ozbiljnoj kriminalnoj skupini koja je praćena mjesecima i čije će uhićenje  rezultirati rasvjetljenjem većeg broja kaznenih djela, među kojima je i pljačka firme Marcaffe" dodao je Vidović.

A upravo su i predstavnici spomenute tvrtke i na društvenim mreža izrazili zahvalnost policijskim strukturama posebno PS Kiseljak.

Podsjećamo, organizirana kriminalna grupa se sumnjiči za kaznena djela „Udruživanje radi činjenja kaznenog djela“ iz člana 340., a u vezi sa kaznenom djelom „Teška krađa“.
Uhićene su osobe inicijala N.H. (1972.), A.Ć. (1989.), A.Š. (1982.), A.Š. (1979.), M.I. (1980.) i E.D. (1985.) dok je za osobom inicijala E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17