ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Među osumnjičenim i Kiseljačanin

wioutlcnsx.c.png

 

Iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine su priopćili kako su podigli najopsežniju optužnicu od nastanka BiH zbog krijumčarenja čak 6,8 tona marihuane.

Ukupno 7 optuženih osoba tereti se za međunarodno krijumčarenje oko 6,8 tona opojne droge marihuana s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema zemljama EU, piše Klix.ba.

Nakon višemjesečne opsežne istrage, vođene u skladu s Državnom strategijom za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i Državnom strategijom za sprječavanje zlouporabe opojnih droga u Bosni i Hercegovini, Tužiteljstvo BiH je, u suradnji s partnerskim policijskim i sigurnosnim institucijama u Bosni i Hercegovini, kao i suradnji s partnerskim institucijama iz zemalja regije i EU, uspješno okončalo istragu i podiglo najopsežniju optužnicu iz oblasti narko-kriminala u postdejtonskoj BiH.

Optuženi se terete da su u razdoblju od 2016. do 2019. godine, kao organizirana kriminalna skupina, u dogovoru s drugim osobama, u najmanje 25 navrata, organizirali, isplanirali i realizirali krijumčarenje opojne droge marihuana.

Najčešće su krijumčarili u količinama od oko 200 kilograma, a u pojedinim slučajevima u količinama koje su dosezale 600 ili 900 kilograma, a koja je krijumčarena s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, gdje je skladištena ili je odmah krijumčarena dalje prema R Hrvatskoj i zemljama EU.

Operativnim aktivnostima policijskih organa, a u koordinaciji s tužiteljstvom, agencije za provođenje zakona uspjele su otkriti, presresti i spriječiti krijumčarenje količine od najmanje 2 tone opojne droge na području BiH, na području Istočnog Sarajeva, Neuma i Gradiške, kao i određenih količina opojne droge na području Hrvatske.

Prilikom izvršenja pretresa i lišavanja slobode od osumnjičenih je oduzet novac u iznosu od oko pola milijuna KM, kao i određena količina krivotvorenih novčanica.

Optuženi su za izvršenje krijumčarenja angažirali vozila transportnih poduzeća koja se bave prometom naftnih derivata (cisterne) ili drugih roba, kako bi pokušali prikriti krijumčarenja velikih količina opojnih droga.

Optužnica se odnosi na ukupno 7 optuženih osoba:

-Antunović Ivan, rođen 08.03.1969. godine u Stocu
-Kovačević Borislav, rođen 08.01.1978. godine u Trebinju
-Cvijanović Ivan, rođen 29.01.1987. godine u Sarajevu
-Vuletić Mario, rođen 07.09.1987. godine Metkoviću, R Hrvatska
-Vuletić Jurica, rođen 10.10.1986. godine u Trebinju, nastanjen u Metkoviću, R Hrvatska
-Hodžić Haris, rođen 16.10.1983. godine u Travniku
-Bošković Nikola, rođen 01.04.1963. godine u Stocu

Navode optužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem oko 20 svjedoka i stručnih vještaka, od čega je jednom broju svjedoka dodijeljena procesna mjera zaštite, te više stotina dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17