ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP: deset prometnih nesreća

820


Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je šest kaznenih djela.

Dana 21.09.2020.godine u vremenu od 11,15 do 13,00 sati u ulici Grozdovi, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su pretres stana kojeg koriste S.K. rođen 1998.godine i S.D. rođen 1995.godine, obadvojica iz Travnika. Prilikom pretresa u stanu je pronađeno 40 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je bila spremna za prodaju na tržištu. Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U stanu su pored navedenih, zatečene još tri osobe za koje se sumnja da su konzumenti navedenih materija.

Istog dana, oko 17,25 sati u mjestu Kanare, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe A.S. rođen 1980.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na adresi stanovanja navedenog u mjestu Vlahovići, općina Travnik, pronađeno je preko 160 sjemenki indijske konoplje, dvije pvc vrećice suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis,4 stabljike indijske konoplje, kao i razni predmeti koji se mogu dovestu u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 10 prometnih nezgoda u kojima je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 304 prekršajna naloga, od  kojih je 211 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno šest vozača, od kojih su dva vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 5 vozila.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17