ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Akcija "Dar"
 
policajac leda kaciga
 
 
 
Kako neslužbeno saznaje Klix.ba među 17 uhićenih pripadnika Jedinice za promet Uprave policije u Kantonu Sarajevu su Damir Bihorac i Emrah Hasanspahić.

Damir Bihorac je zet Jusufa Zornića, bivšeg portparola MUP-a Kantona Sarajevo i načelnika Jedinice za profesionalne standarde te policijske agencije. Kako se saznaje Bihorac je bio predmet i u ranijim istragama sarajevske policije za ista koruptivna djela.

Drugi uhićeni danas je Emrah Hasanspahić, sin pomoćnika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ostalih 15 uhićenih policajaca su: Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić,Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Kako Klix.ba prenosi neki od 17 uhićenih su tijekom jutrošnjih pretresa i uhićenja pokušali i sakriti novac za koji se sumnja da je stečen ilegalnim radnjama, odnosno onim radnjama za koja se terete.

Jedinica za promet KS broji nešto više od 100 policijskih službenika, a današnjih uhićenjem 17 policajaca ova Jedinica je značajno desetkovana. Kako je za Klix.ba neslužbeno rečeno današnja akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem odlučne borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Pripadnici MUP-a KS jutros su izvršili pretrese na 17 lokacija, na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva. Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Uhićeni bi večeras ili najkasnije sutra trebali biti predati u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.
 
 
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17