ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Izvješće za vikend

naslovna fotografija_1680x673.jpg

 

Tijekom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  6 kaznenih djela.

Dana 10.07.2020.godine oko 11,50 sati prijavljena je krađa u tržni centar Bingo koji se nalazi u ulici Šehitluci II, općina Bugojno. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno koji su blizini navedenog centra pronašli osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krađe, a radi se o P.S. rođen 1970.godne i Š.J. rođen 1968.godine, obojica iz Sarajeva.

Zbog postojanja sumnje da su počinili predmetno kazneno djelo, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjere i radnji.

Evidentirano je 18 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 13 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 484 prekršajna naloga, od  kojih je 169 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 10 vozila.

 

Dana 11.07.2020. godine oko 15,30 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u jezeru Zanasovići, općina Bugojno došlo do utapanja mlađe muške osobe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su došli do saznanja da je I.H. rođen 2001.godine iz Bugojna zaronio u jezero i da mu se od tada gubi svaki trag.

 

U pretragu terena, pored policijskih službenika PU i PS Bugojno bili su uključeni i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, koji su oko 18,50 sati pronašli i izvukli iz jezera beživotno tijelo nastradalog I.H.

 

U saradnji sa nadležnim tužiteljstvom, očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, piše u izvješću MUP-a ŽSB.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17