ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

 Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Edin Herić poginuli su kada se na njih obrušila zemlja na Površinskom kopu Dubrave nakon potresa koji je sinoć pogodio područje Tuzlanske županije.

Nesreću je preživjela jedna osoba.

Prema riječima Nurage Duranovića, federalnog rudarskog inspektora, još se nije došlo do tijela nastradalih jer se radi o velikim količinama materijala koji se na njih obrušio - od četiri do pet tisuća kubika.

Ulazak fizičkih lica u sam krater kopa evidentiran je tek odnedavno. Pošto je eksploatacijsko polje Površinskog kopa Dubrave jako veliko - prostire se na tri općine - teško ga je fizički štititi, a već godinu dana traje tender za angažiranje zaštitarske agencije koja bi čuvala kop, pojašnjava Duranović.

Podsjećamo, potres umjerene jačine pogodio je jučer Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je u tuzlanskom rudniku Dubrave došlo do odrona zemlje.

Jedna osoba je još sinoć izvučena i prevezena na UKC Tuzla, dok su četiri osobe, preminule. Na mjestu nesreće se nalaze pripadnici Jedinice za specijalne namjene MUP-a TŽ, a prilaz je otežan zbog velikih količina blata.

"Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila nakon što su određene osobe došle u ugljenu etažu u kop i to sa dva traktora. U jednom momentu došlo je do klizanja jalovinske etaže i došlo je do zatrpavanja ta dva traktora i, vjerojatno, 4 osobe. Naime, čovjek koji je izbjegao nesreću kazao nam je da ih je bilo petorica. Na njih se obrušilo 4 do 5 tisuća kubika zemlje i pokušavamo doći do zatrpanih osoba", kazao je Nuraga Duranović glavni rudarski inspektor FBiH.

 

Bljesak.info

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17