• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

MUP KSB

1 crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je osam kaznenih djela.


Dana 27.03.2020.godine oko 23,30 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje je prijavljeno da je u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf-Uskoplje u obiteljskoj kući aktivirana nepoznata eksplozivna naprava, kojom prilikom su povrede zadobili S.T. rođen 1983.godine i S.K. rođen 1977.godine. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Povrijeđeni su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, odakle su upućeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S.K. uslijed zadobijenih povreda preminuo.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge mjere i radnje na rasvijetljavanju navedenog događaja.


Dana 27.03.2020.godine oko 16,30 sati u mjestu Ćukle, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osoba Z.H. rođen 1978.godine, V.L. rođen 1978.godine i L.E. rođen 1987.godine, svi iz Travnika. Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 28.03.2020.godine oko 17,35 sati na školskom stadionu Osnovne škole Turbe, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Turbe-PS Travnik izvršili su kontrolu osoba O.H. rođen 1997.godine i Z.P. rođen 1997.godine obadvojica iz Travnika. Tom prilikom isti su zatečeni u konzumiranju materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 53 slučaja narušavanja javnog reda i mira te šest promenih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Dana 29.03.2020.godine oko 17,45 sati u ulici Tisovačka, općina Busovača, dogodila se nesreća u kojoj su sudjelovali:

- E.T. rođen 1987.godine iz Busovače, koji je upravljao putničkim vozilom marke VW Golf III i

- I.K. rođen 1994.godine iz Busovače, koji je upravljao motociklom marke Yamaha.

U ovoj nesreći teže tjelesne povrede zadobio je motociklista, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Busovača, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Busovača.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 75 prekršajnih naloga, od kojih je 47 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima, stoji u Izvješću MUP-a KSB.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17