MUP KSB

1 crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na području KSB prijavljeno je osam kaznenih djela.


Dana 13.03.2020.godine oko 21,15 sati u mjestu Pločari Polje, općina Fojnica, policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak izvršili su pretres vozila marke Audi A3, koje koristi N.E. rođen 1995.godine iz Visokog. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.


U proteklom razdoblju u PS Bugojno prijavljeno je kazneno djelo „Razbojništva“ na štetu A. B. rođen 1970.godine iz Bugojna. Tom prilikom, prema prijavi, NN počinitelj je otvorio vrata kamiona u kojem se oštećeni nalazio, te mu zadao više udaraca pesnicom u predjelu glave, nakon čega mu je otuđio novac u vrijednosti oko 2.000,00 KM i mobilni telefon marke Samsung.


Operativnim radom na terenu, policijski službenici OKP PU Bugojno došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog kaznenog djela I.S. rođen 1983.godine iz Bugojna.

 

Evidentiranio je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira te 17 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 431 prekršajni nalog, od kojih su 103 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 32 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17