• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Kiseljak

1 bilten crna kronika

 

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 20 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Dana 30.12.2019.godine oko 12,15  sati na lokalnom putu u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali:

-  vozač K.Z. rođen 1955. godine iz Kiseljaka, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Golf 19E  i

-  pješak V.T. rođen 1949. godine iz Kiseljaka, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Isti je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Kiseljak upućen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Nakon izazivanja prometne nezgode, vozač K.Z. se udaljio sa lica mjesta, gdje je krečući se lokalnim putem izgubio kontrolu nad vozilom ostvarivši kontakt sa zemljanom bankinom. 

Policijski službenici PS Kiseljak su brzom intervencijom pronašli navedenog vozača i istog lišili slobode zbog izazivanja nezgode u alkoholiziranom stanju. Protiv istog slijede zakonom propisane mjere i radnje.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 289 prekršajnih naloga, od kojih je 116 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, priopćeno je iz MUP-a SBK.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17