× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

paprike kisele

DOMAĆI RECEPT ZA NAJBOLJE KISELE PAPRIKE

SASTOJCI:

    ZA 3 KG PAPRIKA

    1l alkoholnog sirćeta

    3l vode

    2dl ulja

    1 velika kašika soli

    1 vel.kaš. šećera

    biber u zrnu

    bijeli luk

PRIPREMA:

  1. pomiješati sastojke u velikoj šerpi, osim bijelog luka i bibera.
  1. kada tečnost provre ubacivati po 8-10 paprika koje su dobro očišćene od sjemenki (ukupno 3 kg paprika). kuhati 2-3 min, što zavisi od debljine paprika.
  1. na dno tegle isjeckati 2 česne bijelog luka i par zrna bibera pa na to staviti paprike i pozbiti kašikom
  1. ubaciti nove paprike da se kuhaju i ponavljati dok se ne napune tegle. bibera i b.luka treba biti na dnu tegle, u sredini i na vrhu
  1. ubaciti dva drvceta na vrh tegle da paprike ne bi isplivale iz vode pa napuniti tegle vrućom vodom u kojoj su se kuhale i odmah zatvoriti. same će se hermetički zatvoriti. jesti nakon najmanje 7-10 dana.

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

paprike kisele

DOMAĆI RECEPT ZA NAJBOLJE KISELE PAPRIKE

SASTOJCI:

    ZA 3 KG PAPRIKA

    1l alkoholnog sirćeta

    3l vode

    2dl ulja

    1 velika kašika soli

    1 vel.kaš. šećera

    biber u zrnu

    bijeli luk

PRIPREMA:

  1. pomiješati sastojke u velikoj šerpi, osim bijelog luka i bibera.
  1. kada tečnost provre ubacivati po 8-10 paprika koje su dobro očišćene od sjemenki (ukupno 3 kg paprika). kuhati 2-3 min, što zavisi od debljine paprika.
  1. na dno tegle isjeckati 2 česne bijelog luka i par zrna bibera pa na to staviti paprike i pozbiti kašikom
  1. ubaciti nove paprike da se kuhaju i ponavljati dok se ne napune tegle. bibera i b.luka treba biti na dnu tegle, u sredini i na vrhu
  1. ubaciti dva drvceta na vrh tegle da paprike ne bi isplivale iz vode pa napuniti tegle vrućom vodom u kojoj su se kuhale i odmah zatvoriti. same će se hermetički zatvoriti. jesti nakon najmanje 7-10 dana.

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.