ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

policija svjetla no

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom kontinuirano rade na suzbijanju i sprečavanju koruptivnih kaznenih djela, kao i ponašanja koja se mogu dovesti u vezu sa ovim djelima.

Shodno navedenom, policijski službenici PS Travnik u suradnji sa policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije PU Travnik poduzimaju aktivnosti na dokumentiranju i dokazivanju kaznenog djela „Davanje dara i drugih oblika koristi“, a koje je prijavljeno u dva slučaja na području općine Travnik.

Za izvršenje navedenih djela osumnjičeni su vozači teretnih motornih vozila, Z.K. rođen 1977.godine i E.H. rođen 1978.godine, obojica iz Viteza, koji su prevozili nelegalne drvne sortimente. Naime, oni su prilikom kontrole ponudili policijskim službenicima određeni iznos novčanih sredstava u cilju izbjegavanja zakonskih sankcija.


Također, prilikom kontrole utvrđeno je da je vozač E.H. i višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa ukupnim dugom u novčanom iznosu od 3.700,00 konvertibilnih maraka, zbog čega mu je oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja krivičnog djela. O navedenom su obaviješteni i služebnici Kantonalne uprave šumarstva Travnik, koji su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.


U oba slučaja policijski službenici su postupili profesionalno, te u suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, odmah pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnostima.


U vezi navedenog, važno je napomenuti da Kazneni zakon FBiH za izvršenje kaznenog djela „Davanje dara i drugih oblika koristi“, u članu 381. stav 1. propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do 5 godina zatvora, stoji u Izvješću MUP-a.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17