• LEDA 2

1 bilten crna kronika

 

Dana 18.09.2019.godine oko 15,20 sati u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stana koji koristi E.A. rođen 1988.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, zatim vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz ove oblasti.

Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira te 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže i dvije osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 18.09.2019.godine oko 10,35 sati dogodila se prometna nesreća u ulici Kraljice Katarine, općina Kiseljak, u kojoj su sudjelovali:

1. Teretno motorno vozilo marke „Renault“, kojim je upravljao S.B. rođen 1977.godine iz Kiseljaka i

2. Putničko motorno vozilo marke „Audi A3“, kojim je upravljao A.J. rođen 1990. godine iz Visokog.

Teže tjelesne povrede zadobio je vozač u vozilu „Audi A3“, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Kiseljak, upućen na UKC Sarajevo.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 326 prekršajnih naloga, od kojih je 216 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena četiri vozača.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17