• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

1 bilten crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je pet kaznenih djela.


Dana 26.05.2019.godine oko 22,50 sati u mjestu Krčevine, općina Vitez, policijski službenici Odjela kriminalističke policije u suradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku izvršili su kontrolu i pregled ugostiteljskog objekta, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Tom prilikom kod osoba N.H. rođen 2000.godine i S.M. rođen 1988.godine, obojica iz Viteza pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirano je devet slučajeva narušavanja javnog reda i mira te 19 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.


Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 510 prekršajnih naloga, od kojih je 230 uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17