arizona pozar

 

VELIK broj vatrogasaca uspio je lokalizirati požar koji je danas u ranim jutarnjim satima izbio na poznatoj bosansko-hercegovačkoj tržnici Arizona kod Brčkog, javlja Klix.ba.

Vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.

Širenje požara zaustavli su nešto prije 7 sati no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

Dežurne ekipe i dalje su na terenu i rade na uklanjanju svake mogućnosti da se ponovo pojavi požar.

 Zasad nema podataka o ozlijeđenima u požaru, ali materijalna šteta je ogromna.

Klix navodi kako je na Arizoni izgorio velik broj objekata, a naročito onih koji se nalaze u sredini tržnice. Jedini štandovi koji nisu izgorjeli u potpunosti su oni betonski, odnosno oni na samom rubu tržnice.

Iz tvrtke Nova pijaca, koja održava tržnicu Arizonu, rekli su Klixu kako su potreseni ovim događajem, dodavši kako ne znaju je li do požara došlo slučajno ili je podmetnut.

 U neposrednoj blizini uništenog dijela tržnice nalaze se trgovci koji s nevjericom promatraju svoje uništene štandove i objekte koji se nalaze u ovom kompleksu. Još uvijek su tek rijetki trgovci s tržnice rasploženi za razgovor. "Ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo. Od prodaje na tržnici sam prehranjivao obitelj, a sada je sve pretvoreno u pepeo. Još uvijek nam nitko ništa ne govori, policija nam ne dozvoljava prilazak uništenom dijelu kako bismo vidjeli je li išta ostalo od onoga što smo imali", rekao je jedan od trgovaca.

Podsjetimo, Arizona je gorjela i prije tri godine, u siječnju 2016., kad je izgorjelo gotovo 500 štandova, nakon čega je obnovljena

Tržnica nastala kako bi povezala ljude razdvojene ratom

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kotrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).

Uspostavljena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnodno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17