• LEDA 2

1 crna kronika

 

Policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje uspješno su rasvijetlili krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari" koje je počinjeno tokom noći 25/26.12.2018.godine. Tom prilikom na šest putničkih motornih vozila, koja su bila parkirana u ulicama Gradska i Vladimira Nadzora, općina Gornji Vakuf-Uskoplje izbušene su gume. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela maloljetnik iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. U suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 6.3.2019. godine oko 20,45 sati u mjestu Duratbegović Dolac, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje i PS Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osoba E.H. (1996.) i K.E. (1996.) iz Bugojna. Tom prilikom, kod istih je pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Inače, tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljeno je jedno kazneno djelo, a evidentirana su i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

U istom periodu evidentirano je šest prometnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 247 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 127 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17