• LEDA 2

novac

foto:ilustracija

Policijski službenici PS Busovača u suradnji s građanima jučer su u mjestu Polje (Općina Busovača) pratili i presreli rent-a-car vozilo marke Citroën kojeg su vozili izvjesni B.B. i A.H. iz Mostara kod kojih je nađena određena količina novca u apoenima od 50 KM, a za koje se sumnjalo da su krivotvorene.
Navedene osobe su uhićene i proslijeđene na daljnju obradu.

Nakon ispitivanja spomenutih, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Mostara, po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, izvršili su pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnog djela krivotvorenje novca.

Pretresi su izvršeni na dvije lokacije, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvorene, te printer, skener i kopir mašina za koje postoje osnovi sumnje da je korištena za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa dvije osobe su dovedena u službene prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Navedene aktivnosti su provođene u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a i Ministarstva unutrašnjih poslova ŽSB-a, priopćeno je iz SIPA-e.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17