• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

krcevine vitez naselje

Dvojica mlađih muškaraca upala su u noći s nedjelje na ponedjeljak u kuću 79-godišnjeg Srećka Žuljevića u viteškom naselju Krčevine te od starca, prijeteći mu nožem i uz teške batine, oteli 1.800 eura i nekoliko predmeta, piše avaz.ba

Njemačka mirovina

Ovo je samo jedan u nizu napada na starije osobe u ŽSB u posljednje vrijeme, a ovog puta jedan od pljačkaša čak nije bio ni maskiran.

Kako je Žuljević, koji je penziju zaradio u Njemačkoj, ispričao policiji, sjedio je u dnevnom boravku i gledao televizor kad je začuo jak udar na ulazna vrata. U sobu su upala dvojica muškaraca, visine oko 185 centimetara, od kojih jedan nije imao prednji zub. Stavili su mu nož pod grlo i tražili novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po cijelom tijelu te su ispremetali stvari u kući i pronašli eure.

Dvojac je nakon razbojništva pobjegao, a starac je prevezen u viteški Dom zdravlja, gdje su mu sanirane povrede. Ovog puta, sve se završilo na razbojništvu i ne tako teškim povredama za starca, ali policijski i sudski organi morat će naći sistemsko rješenje, kojim će se stati ukraj napadima na starije osobe s obzirom na to da je u posljednjih nekoliko mjeseci ubijeno više umirovljenika.

Učestali napadi

Iako su počinitelji svirepih zločina uhićeni, a pravosudni postupci protiv njih su u tijeku, stalno se javljaju novi, još monstruozniji slučajevi, što jasno govori da su, osim brzog i dobrog policijskog rada na terenu, potrebni i sistemsko rješenje i rad na prevenciji

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17