× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • HT ERONET

fotoeronet.jpg

Sedamanaesti dan mjeseca svibnja u svijetu se obilježava kao Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva, a ove se godine odvija pod motom: „Osnaživanje najmanje razvijenih zemalja putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija“.

Ovaj je dan prigoda za podsjetiti na golemu ulogu i značaj informacijsko-komunikacijskih tehnologija u suvremenom društvu, čemu se pridružuje i HT Eronet. Naime, temeljni je preduvjet razvoja digitalnog društva i kontinuirano ulaganje u sigurnu, učinkovitu i održivu infrastrukturu, a HT Eronet kontinuirano radi upravo na njezinu unaprjeđenju kao podlozi za digitalizaciju cijele zajednice te inovativnim ponudama nastoji omogućiti bezuvjetnu komunikaciju i vrhunsku uslugu svojim korisnicima.

Temelj poslovanja HT Eroneta leži u spoznaji o važnosti digitalizacije kao ključne pretpostavke za razvoj društva, a samim time – i potpore i onim najmanje razvijenim zemljama na njihovu putu razvoja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. U tom kontekstu, HT Eronet naglašava i održivi razvoj kao jedan od najvažnijih postulata svoga djelovanja u zajednici.

U priopćenju glavne tajnice Međunarodne telekomunikacijske unije Doreen Bogdan-Martin, navodi se da u 46 najmanje razvijenih zemalja živi oko 1,1 milijarda stanovnika, više od 14% svjetske populacije, od čega njih 75% u siromaštvu. Pred njih je UN postavio zadatak: do 2030. ispuniti ciljeve održiva razvoja. Naime, istraživanja su pokazala da približno dvije trećine stanovništva ovih zemalja u telekomunikacijskom smislu ostaje offline, suočavajući se s brojnim preprekama, a istodobno te zemlje predstavljaju najveći neiskorišteni resurs našega planeta. Stoga se naglašava kako upravo ulaganje u njih može pomoći u pokretanju modela održivog rasta za naraštaje koji dolaze, u što spada i održiva digitalna transformacija.

Inače, Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva obilježava se od 1969. godine. Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) osnovana je 1865. u Parizu, a na taj je dan potpisana i Prva međunarodna telegrafska konvencija. Svoje današnje ime dobiva 1932., a 1947. postaje specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda za informacijske i komunikacijske tehnologije.

HT Eronet podržava sva nastojanja u cilju potpore razvoja informacijskog i komunikacijskog društva u najslabije razvijenim zemljama, a na njihovu putu ispunjenja preduvjeta modela održivog rasta.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.