ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nastala 1964.

520d01f66bb3f7e95c000024.jpg

 

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan Nutelle, omiljenog namaza među svim generacijama. Dan Nutelle obilježava se od 2007. godine,a nastao je na zahtjev i inicijativu talijanskih blogerica, sa ciljem poticanja ljudi diljem svijeta na uživanje u ovom čokoladnom namazu. One su pokrenule i svoju facebook stranicu, na kojoj dijele razne recepte za slastice s Nutellom. 

Nutella je nastala 1964. godine,a tvorac je talijanska tvrtka Fererro. Fererro je čak pokušao zabraniti obilježavanje Dana Nutelle, ali su na kraju ipak postigli dogovor s organizatorima. Fererro je prvo napravio Supercremu, koja je bila u čvrstom obliku, mogla se rezati i tako se posluživala na kruhu. Tako da se Supercrema smatra pretečom Nutelle. 

Naziv je dobila po engleskoj riječi nut, što znači lješnjak. Lješnjak je glavni sastojak, a osim njega glavni sastojci su šećer,biljna ulja i kakao.Točan recept je strogo čuvana tajna.

Godišnje se proizvede toliko staklenki Nutelle da bi ih se moglo poredati duž obale Dunava 26 puta. Dunav je dug 2857 kilometara, pa sami možete izračunati kolike su to količine. U kilogramima, Nutella proizvede 350 tisuća tona na godišnjoj razini, a i to je u stalnom porastu. 

Nutella se može kupiti u više od 90 zemalja svijeta, a jedna staklenka proda se svake dvije i pol sekunde. 

Neki ju vole mazati na kruh, neki ju obožavaju u palačinkama, dok neki jedu žlicom. Postoji čitav niz slastica koje se mogu praviti s ovim omiljenim čokoladnim namazom, a sve češće se izbacuju nove linije proizvoda s Nutellom. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17