ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Tivat

 

poezijaaa.jpg

 

NVO “Bokeški Forum” je raspisao pjesnički konkurs “Tivat 2020” .   U spomen na pjesnikinju  Maju Perfiljevu, odluka organizatora konkursa je da ovogodišnja tema bude: “Da sam ja ne(t)ko”. Svaki sudionik ima pravo da na konkurs pošalje  jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Organizatori natječaja mole sudionike da vode računa o korištenju dijakritičkih znakova, jer naknadne korekcije neće biti moguće.Krajnji rok za slanje pjesme je 15.svibanj 2021.godine.

 Žiri je sastavljen od 4 člana, a za tri najbolja autora obezbiježene su i novčane nagrade.Prvo mjesto donosi 200 eura, drugo 150 i treće 100 eura, a u zbirci će se naći sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja bodova.

Sudjelovati mogu svi pjesnici koji pišu na crnogorskom, bosanskom,hrvatskom ili srpskom jeziku, a zabranjeno je slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa moraju prisustvovati dodjeli nagrada i promociji zbirke pjesama u Tivtu, a sav prihod od prodaje zbirke ide u humanitarne svrhe.

Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17