ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Miriše na izbore

 

SDA_miris.jpg

 Stranka je ''očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu''. 

Bitno je napomenuti da do one regularne kampanje, koja naime službeno treba početi 30 dana prije izbora, ima dva mjeseca. Međutim, pojedini politički subjektu u našoj zemlj su još odavno "krenuli" u trku za predstojeće izbore, piše Oslobođenje koje je objavilo kako je fotografija mirisa za automobile izazvala veliku reakciju na društvenim mrežama.

 

A na mirisu je fotografija kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Fikreta Prevljaka, koji je kandidat za načelnika Općine Ilidža. Osim fotografije Prevljaka na mirisu se nalaze i općinski grb i logo stranke. 

Oslobođenje napominje da je stranka ''očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu''.

''Odlukom Vijeća utvrđuju se uvjeti i postupak za davanje odobrenja fizičkim i pravnim licima za upotrebu službenog naziva i obilježja Općine Ilidža'', navedeno je u Statutu općine, prenose sarajevske novine. Prevljak, koji je obavljao dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža, predsjednika Općinskog odbora SDA Ilidža, te član IO KO SDA Sarajevo, kampanju je počeo još u srpnju kada su njegovi simpatizeri u ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza dijelili čokoladice.

 

Izvor: Bljesak.info.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17