logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nema slavlja bez dobrog vina

vinogorje-bosna.jpg

 Briga vinogradara za vinograd ne ogleda se samo u trudu koji je ulagao obrađujući ga i čuvajući već i u istaknutom mjestu koje vinograd i vino imaju u različitim narodnim običajima.

Osim blagdana, vino je neizostavan dio svakog slavlja a ponegdje se vjeruje kako samo vino jača krv i tijelu daje snagu te ga se daruje rodiljama i tjelesno slabima.
No, jedno je sigurno, vino je neizostavan dio svake trpeze. 

Vinarija Povratak

"Povratak u Žepče, povratak plodnoj zemlji i svim zaboravljenim vrijednostima znači jedan novi početak. Početak oživljavanja žepačkog kraja, Bosne, pojedinaca i obitelji. Početak rada, rasta i razvoja, boljitka, vjere i nade u bolje sutra.
Zasadili smo vinograde. Zapravo je divan paradoks koji povezuje čovjeka i trs. Idealni uvjeti kao da ne potiču njihov rast i razvoj, dok borba i trud u teškim uvjetima i čovjeka i trs izazivaju da budu bolji, jači, kvalitetniji… Da naša priča o povratku nije samo priča, dokaz su i prva vina koja su izašla iz naših vinograda. Naravno, uspjeh nikada nije stvar slučaja. Sorte koje smo zasadili odabrane su uz pomoć najvećih europskih stručnjaka koji su vjerno pratili svaki dio procesa od sadnje do punjenja boca vinom" dio je priče o žepačkoj vinariji Povratak.


Naime, realizacija ideje Povratka ne predstavlja samo trenutni uspjeh. " To je temelj na kojima gradimo budućnost i omogućavamo ostanak, opstanak i dostojanstven život nama, našoj djeci i svim budućim naraštajima u Žepču i BiH. Podizanje životnog standarda vodeći se najvišim etičkim i moralnim vrijednostima koje će našu zemlju ponovo učiniti poželjnim mjestom za život i rad" poručuju iz Vinarije te dodaju kako Povratka ne bi bilo bez vrijednih pojedinaca udruženih u zadrugu Vitis, koji su svojim radom i znanjem zemlji udahnuli novi život.

vina-povratak.jpg

Pinot Grigio, Müller-Thurgau, Traminac, Ancellotta, Merlot, Cabernet Franc, Palava, Uni Blanc, Marselan, Garganega, Malvasia Istria, Lambrusco Salamino sorte su koje čine seriju od 5 vina, simbolički nazvanih »ZEMLJA«.

To su prva, 100% žepačka vina izašla iz najsuvremenije vinarije.
Socijalna strana projekta vinarije Povratak važnija je od same dobiti koja će se ostvariti prodajom vina.
"U narednih 10 godina planiramo u ovaj projekt uključiti 600-700 kućanstava koja bi zajednički djelovala kroz zadrugu Vitis u kojoj se već sada nalazi nekolicina članova s podignutim vlastitim vinogradima.
Položaj vinograda, svojstva tla i klimatski uvjeti koji prevladavaju na našem teritoriju ohrabrujući su faktori uspjeha na putu stvaranja naše vinske regije. Podizanje kvalitete života jedan je od ciljeva vinarije Povratak prema kojem idemo vodeći se najvišim etičkim i moralnim vrijednostima koje će našu zemlju ponovo učiniti poželjnim mjestom za život i rad" poruke su ove Vinarije.

http://povratakwinery.com/ 
POVRATAK d.o.o.
Orahovica 102
72230 Žepče
Bosna i Hercegovina
+387 32 888 400
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 vino-kolaci.jpg

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

ARTBLOG: NOVA godina, bolja JA

 Došlo je to vrijeme godine kada svi žel

Otvoren prvi jedinstveni smoothie bar na području ŽSB

Osnivanjem Fitness centra “My way” u T

Božićno vrijeme još traje

Ako niste nekome čestitali Božić, još

Ljepotu Jajca želi vidjeti cijeli svijet

  Prekrasni srednjovjekovni, kralj

SRETAN ROĐENDAN GENERALE

  Bog je na našoj strani i s nji

(VIDEO)Blagdani kod obitelji Marković u Kiseljaku

Na Badnji dan ekipa Hayat TV-a bila je

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17