logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Mladi Novobiljanin na putu od školarca do umjetnika: Što oko vidi, ruke nacrtaju

crtezi slobodan

Da je Nova Bila jedno veliko nepresušno vrelo raznih talenata potvrđuje i naša sljedeća priča

Slobodan Cakalin je devetnaestogodišnjak koji rukom nacrta ono što okom vidi. Kako kaže, crtanjem se bavi već od svoje šeste godine kada su njegovi bližnji i sam Slobodan vidjeli da ima usađen veliki talent za crtanje.

"Ne mogu reći da sam ga otkrivao, crtam otkad znam za sebe, crtanje i percepcija prostora mi je uvijek bila jednostavna i jasna, kao dječak nisam to smatrao nekim talentom. Crtanje mi je hobi još od osnovne škole", rekao je na početku razgovora talentirani Slobodan.

Kako nam kaže, inspiraciju za crtanjem uvijek ima, a pronalazi je okruženju, gdje vidi dosta zanimljivih slika i crteža, kao i na društvenim mrežama. Posebno ga inspiriraju mladi i talentirani umjetnici.

"S obzirom na to da se crtanjem ne bavim profesionalno, crtam ono što vidim i smatram zanimljivim. Volim crtati malo apstraktnije stvari, uglavnom vidim sliku ili crtež, potom ju i sam nacrtam", govori nam ovaj mladi i talentirani umjetnik.

crtezi slobodan 1

Kao i svakom umjetniku, likovna kultura bila mu je omiljeni predmet u osnovnoj školi kroz koji se mogao izraziti kao individua, a to mu je uvijek zanimljivo.

"U osnovnoj školi sam išao na natjecanje. Osvojio sam 2. mjesto na općinskom natjecanju, gdje smo crtanjem trebali prikazati naše viđenje onečišćenja Zemlje", ponosno govori Slobodan.

Slobodan ne skriva kako je njegov talent za slikanjem dodatno produbljen na satima likovne kulture budući da ga je nastavnica Brana hvalila i ohrabrivala, a njemu kao školarcu to je itekako značilo, iako se ljubav prema crtanju rodila i prije osnovne škole.

"Omiljeni crtež na koji sam ponosan je upravo s spomenutog natjecanja. To je bilo moje prvo natjecanje, ostvario sam dobar rezultat, te sam na taj crtež posebno ponosan", rekao je na kraju razgovora naš umjetnik Slobodan.

Slobodanu je ovo samo hobi, a kako kaže bio bi izrazito sretan kada bi imao priliku u budućnosti raditi ono što najviše voli i živjeti od toga, a budući da posjeduje neprikosnoveni talent ne sumnjamo da će se našem umjetniku ispuniti želje.

artinfo.ba | preuzeto s portala novabila.info

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

ARTBLOG: NOVA godina, bolja JA

 Došlo je to vrijeme godine kada svi žel

Otvoren prvi jedinstveni smoothie bar na području ŽSB

Osnivanjem Fitness centra “My way” u T

Božićno vrijeme još traje

Ako niste nekome čestitali Božić, još

Ljepotu Jajca želi vidjeti cijeli svijet

  Prekrasni srednjovjekovni, kralj

SRETAN ROĐENDAN GENERALE

  Bog je na našoj strani i s nji

(VIDEO)Blagdani kod obitelji Marković u Kiseljaku

Na Badnji dan ekipa Hayat TV-a bila je

Tiha noć u Kraljevoj Sutjesci

Ako bi se mogao zamisliti idiličan Bož

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17