logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Fojnica: Održan jubilarni međunarodni oldtimer festu

oldtimer fest foto 1

Ovogodišnja manifestacija imala i humanitarni karakter

Već desetu godinu zaredom Fojnica je prvog vikenda u rujnu nezaobilazna destinacija svih ljubitelja starih autobobila iz BiH ali i zemalja regije. U organizaciji Old Timer Cluba Fojnica u Fojnici, te u susjednom Kiseljaku, i ovog vikenda je održan Međunarodni oldtimer fest.

oldtimer fest foto 2

Po riječima Branka Stanića, jednog od organizatora, na ovogodišnjih manifestaciji ljubitelji starih automobila imali su priliku razgledati 40-ak vremešnih ljubimaca na četiri kotača. U Fojnici su dovezeni iz svih krajeva BiH, Hrvatske, Srbije, Crne te Mađarske. Među vozilima iz Mađarske pažnju posjetitelja posebno je plijenio Ford iz 1917 godine, te motocikl na tri točka, uz američki buick s početka 20-ih godina prošlog stoljeća vlasnika Rudolfa Adamca. Sudjelovanjem na devet od deset dosad održanih Festivala Adamco je bez sumnje najvjerniji izlagač na Old timer festu u Fojnici.

oldtimer fest foto 3

Uz vjerne izlagače, Festival svake godine osvježe i novi među kojima je i Slobodan Palac iz Gruda. Stigao je s „bubom“ iz 1966. a za Međunarodni oldtimer fest Fojnica ima samo riječi pohvale te u šali dodaje kako je manifestacija uspješna skoro jednako kao i slične u Hercegovini.

Uz ljubav prema starim automobilima, cilj Međunarodnog oldtimer festa u Fojnici koji ove godine slavi mali jubilej, je i promocija turističkih potencijala ovog mjesta. Posjetitelji svake godine posjete neku od turistički atraktivnih lokacija. Ove su godine bili na Prokoškom jezeru, potom obišli Franjevački samostan u Fojnici te se upoznali s njegovim kulturnim i povijesnim blagom.

oldtimer fest foto 4

Pored Fojnice, oldtimeri su tradicionalno boravili i u Kiseljaku, a Festival je završio podjelom nagrada vlasnicima najatraktivnijih automobila, najspretnijim vozačima kao i naoriginalnijoj posadi.

Uz sve navedeno, ovogodišnji Oldtimer fest imao je i humanitarni karakter. Kako nam je kazala Marina Šimunić, članica Old Timer Cluba Fojnica prikupljena su i uručena sredstva za početak škole djeci prerano preminulog člana Kluba Pere Lovrića Mrka koji polaze u prvi te drugi razred Osnovne škole.

oldtimer fest foto 5

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

ARTBLOG: NOVA godina, bolja JA

 Došlo je to vrijeme godine kada svi žel

Otvoren prvi jedinstveni smoothie bar na području ŽSB

Osnivanjem Fitness centra “My way” u T

Božićno vrijeme još traje

Ako niste nekome čestitali Božić, još

Ljepotu Jajca želi vidjeti cijeli svijet

  Prekrasni srednjovjekovni, kralj

SRETAN ROĐENDAN GENERALE

  Bog je na našoj strani i s nji

(VIDEO)Blagdani kod obitelji Marković u Kiseljaku

Na Badnji dan ekipa Hayat TV-a bila je

Tiha noć u Kraljevoj Sutjesci

Ako bi se mogao zamisliti idiličan Bož

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17