logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vodopad u Jajcu među 5 najspektakularnijih prirodnih atrakcija BiH

jajce slap noc

Nema kutka ove zemlje u kojoj se ne skriva prirodno blago neprocjenjive vrijednosti. Zato svi strani državljani koji žive u BiH na prvo mjesto stavljaju prirodne ljepote govoreći o najvećim adutima naše domovine. Često se čini da nismo ni svjesni u kakvom smo bogatstvu rođeni. Samo još da se iskoristi na pravi način.

Nacionalni park Una

Nacionalni park “Una” smatra se rajem za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i adrenalina. Prostire se na površini od 19.800 hektara na području općine Bihać. Njegov najviši i najspektakularniji vodopad je Štrbački buk. Pristupa mu se putem stotinama metara duge šetnice s drvenim stepenicama i rukohvatima. Mali vidikovci duž staze pružaju bolji pregled ostalih zanimljivosti parka.

Vodopad u Jajcu

Na obalama Vrbasa i Plive uzdiže se jedan od najljepših gradova u BiH – Jajce, čiji centar ukrašava veličanstveni, 21 metar visoki vodopad. Nalazi se među 12 najljepših na svijetu. Ovo je i mjesto odvijanja popularnih skokova koji uvijek privuku veliki broj posjetitelja.

Vodopad Kravice

Padajući s visine od 30 metara u mjestu Studenci kod Ljubuškog rijeka Trebižat tvori vodopad Kravice, čija se visina kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Ljeti ga u jednom danu zna posjetiti više od 2000 kupača, kojima velike sedrene mase, visoke i do 12 metara, služe kao skakaonice.

Hutovo blato

Na jugu BiH smjestila se posebna submediteranska močvara u Europi – Hutovo blato, koje svojom teritorijom pripada općinama Čapljina i Stolac. Njen teren je močvaran, ravničarski i brdovit s nepreglednim tršćacica koji se najprije vide kada mu se približite. Hutovo blato se nalazi na jednom od četiri migratorna puta ptica iz Sjeverne i Srednje Europe prema Aziji i Africi. Slovi za internacionalno stanište ptica i jedno od njihovih najvećih zimovališta na području Europe.

Pećina Vjetrenica

Vjetrenica je vjerojatno najljepša pećina u BiH. U njoj se nalaze prostrani hodnici, dvorane, vodopadi, potoci…, a prvi put je spomenuta još polovinom 1. stoljeća poslije nove ere u djelu Povijest prirode. Nalazi se na samom jugu zemlje, na području općine Ravno. Zaštićeni je spomenik prirode od 1952. godine i prema bioraznolikosti prva u svijetu.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

ARTBLOG: NOVA godina, bolja JA

 Došlo je to vrijeme godine kada svi žel

Otvoren prvi jedinstveni smoothie bar na području ŽSB

Osnivanjem Fitness centra “My way” u T

Božićno vrijeme još traje

Ako niste nekome čestitali Božić, još

Ljepotu Jajca želi vidjeti cijeli svijet

  Prekrasni srednjovjekovni, kralj

SRETAN ROĐENDAN GENERALE

  Bog je na našoj strani i s nji

(VIDEO)Blagdani kod obitelji Marković u Kiseljaku

Na Badnji dan ekipa Hayat TV-a bila je

Tiha noć u Kraljevoj Sutjesci

Ako bi se mogao zamisliti idiličan Bož

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17