logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Vedro

1°C

Kiseljak

Vedro

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U Finskoj već u funkciji 5G, a u BiH ni 4G

5G finska

Već je poznato kako će prvi pametni telefoni, routeri i tableti s podrškom za 5G mreže na tržište stići tijekom iduće godine. Poneki operateri u svrhu promocije već najavljuju vlastite 5G usluge, a među njima se odnedavno nalazi i finski telekomunikacijski operater Elisa koji djeluje u Finskoj i Estoniji. Spomenuti operater čak je objavio i pakete 5G usluga koje će nuditi zajedno s pripadajućim cijenama, s time da je naglasak stavljen na neograničeni promet s brzinama prijenosa podataka od maksimalno 600 Mb/s (maksimalno 20 GB mjesečno u roamingu na području EU). Elisina 5G mobilna mreža zasad je dostupna na ograničenom području finskog grada Tamperea i estonskog glavnog grada Tallinna.

Ponuđene su dvije različite naravno očekivano skupe tarife, jedna za tablete i modeme s cijenom od 44,90 eura mjesečno i druga za mobilne telefone s cijenom od 49,90 eura mjesečno (uključuje i neograničene pozive), piše Bug.hr. Ipak, valja naglasiti da je ova usluga zapravo marketinški potez i demonstracija mogućnosti 5G mreža uoči natječaja za dodjelu frekvencija koji će se dogoditi ove jeseni. Upravo je Elisa omogućila prvi video poziv ostvaren putem 5G mreže, finski ministar prometa i telekomunikacija Anne Berner na taj je način stupio u kontakt s estonskim ministrom financija i infrastrukture Kadrijem Simsonom (komunikacija je vršena pomoću nespecificirane opreme tvrtke Huawei). Podsjećamo, početkom lipnja Vijeće ministara BiH i Ministarstvo transporta i komunikacija BiH su već treći put u posljednjih godinu dana odgodili uvođenje 4G mreže u BiH! 

- Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/tehnologija/sci-tech/nova-generacija-sd-kartica-omogucit-ce-pohranu-do-128tb-podataka/240745

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17