logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Snijeg

1°C

Kiseljak

Snijeg

Sestre Rajković iz Viteza izrađuju svjetski popularne lazy bagove

lazy bag

One su odbile biti dio negativnog trenda. Odbile su spakirati kofere i napustiti rodni grad. Sinonimi za Marijanu i Adrijanu Rajković, sestre iz Viteza, su zasigurno hrabrost, borba, puno odricanja, rad, rad i samo rad.

Njihova priča započela je prije šest godina, kada su iz hobija počele šiti i dizajnirati torbice, odjeću, jastuke i sl. Na ideju o proizvodnji jastuka i vreća za sjedenje, došle su sasvim slučajno te postale prve idejne kreatorice lazy bagova u Bosni i Hercegovini, piše Centralna.ba.

“U početku je bilo vrlo teško, dok smo se ispraksale i nabavile modernije mašine za šivanje. Sada sve radimo na profesionalnoj mašini, sa industrijskim koncima kako bi navlake bile što kvalitetnije, čvršće i dugotrajnije.”, rekla je Marijana.

vrece za sjedenje

U razgovoru sa ove dvije kreativne sestre saznali smo, kako su ozbiljnijoj izradi jastuka pristupile kada je Adrijana ostala bez posla. Baš u tom periodu Marijana je razmišljala napustiti BiH, međutim uz pomoć njihove majke, koja im je prenijela znanje i ljubav prema šivanju, postale su dio ljudi, koji mogu kao primjer poslužiti svima nama.

Danas vreće za sjedenje proizvode u nekoliko veličina, sa raznolikim idejnim rješenjima za svakog kupca uz široki spektar boja materijala. Njihovo tržište obuhvaća cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju. Kako kažu kupci su jako zadovoljni i još uvijek, nisu dobile neki loš komentar ili reklamaciju.

 vrece za sjedenje

“Vreće su punjene usitnjenim komadićima spužve pomiješanim s vatelinom kako bi bile što mekše i udobnije.”, kazala je Adrijana dodajući kako izgled, boja i veličina ovisi isključivo o kupcu. Osim što jako puno vremena troše na šivanje i punjenje lazy bagova, posvećene su i prezentiranju njihovog rada. Možete ih pratiti na facebook stranici: “Jastuci Vreće Za Sjedenje” ili instagram profilu, gdje možete vidjeti slike zadovoljnih kupaca.

Na naše pitanje, što poručuju mladim ljudima u BiH, jednoglasno su rekle: “Nije rješenje, napustiti svoj grad i zemlju. Ukoliko imate ideju i cilj, težite na različite načine ostvariti ih. Najbitnije je raditi ono što voliš, najvažnije je voljeti to što radiš. Uz puno truda i rada, snovi se na koncu ostvare.”, zaključile su za kraj.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17