logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Sestre Rajković iz Viteza izrađuju svjetski popularne lazy bagove

lazy bag

One su odbile biti dio negativnog trenda. Odbile su spakirati kofere i napustiti rodni grad. Sinonimi za Marijanu i Adrijanu Rajković, sestre iz Viteza, su zasigurno hrabrost, borba, puno odricanja, rad, rad i samo rad.

Njihova priča započela je prije šest godina, kada su iz hobija počele šiti i dizajnirati torbice, odjeću, jastuke i sl. Na ideju o proizvodnji jastuka i vreća za sjedenje, došle su sasvim slučajno te postale prve idejne kreatorice lazy bagova u Bosni i Hercegovini, piše Centralna.ba.

“U početku je bilo vrlo teško, dok smo se ispraksale i nabavile modernije mašine za šivanje. Sada sve radimo na profesionalnoj mašini, sa industrijskim koncima kako bi navlake bile što kvalitetnije, čvršće i dugotrajnije.”, rekla je Marijana.

vrece za sjedenje

U razgovoru sa ove dvije kreativne sestre saznali smo, kako su ozbiljnijoj izradi jastuka pristupile kada je Adrijana ostala bez posla. Baš u tom periodu Marijana je razmišljala napustiti BiH, međutim uz pomoć njihove majke, koja im je prenijela znanje i ljubav prema šivanju, postale su dio ljudi, koji mogu kao primjer poslužiti svima nama.

Danas vreće za sjedenje proizvode u nekoliko veličina, sa raznolikim idejnim rješenjima za svakog kupca uz široki spektar boja materijala. Njihovo tržište obuhvaća cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju. Kako kažu kupci su jako zadovoljni i još uvijek, nisu dobile neki loš komentar ili reklamaciju.

 vrece za sjedenje

“Vreće su punjene usitnjenim komadićima spužve pomiješanim s vatelinom kako bi bile što mekše i udobnije.”, kazala je Adrijana dodajući kako izgled, boja i veličina ovisi isključivo o kupcu. Osim što jako puno vremena troše na šivanje i punjenje lazy bagova, posvećene su i prezentiranju njihovog rada. Možete ih pratiti na facebook stranici: “Jastuci Vreće Za Sjedenje” ili instagram profilu, gdje možete vidjeti slike zadovoljnih kupaca.

Na naše pitanje, što poručuju mladim ljudima u BiH, jednoglasno su rekle: “Nije rješenje, napustiti svoj grad i zemlju. Ukoliko imate ideju i cilj, težite na različite načine ostvariti ih. Najbitnije je raditi ono što voliš, najvažnije je voljeti to što radiš. Uz puno truda i rada, snovi se na koncu ostvare.”, zaključile su za kraj.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17