logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Mlada talentirana Bugojanka gradi glazbenu karijeru po Hercegovini

jelena dujmovic

Jelena Dujmović mlada je Bugojanka koja godinama živi u Hercegovini. Točnije, u Širokom Brijegu i Mostaru.

Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja najviše je boravila na Puringaju, kod čuvenog fra Joze, u "zavodu Svete obitelji".

Godinama već Jelena je pjevačica popularnog glazbenog sastava "Mediteran" koji redovito žari i pali na hercegovačkim svadbama, a u međuvremenu je završila studij Pedagogije na Sveučilištu u Mostaru, Jelena je amaterski glumila i u nekoliko predstava, te sudjelovala na nizu glazbenih natjecanja.

Čitateljima portala Dnevnik.ba odlučili smo predstaviti ovu mladu pozitivnu osobu.

U razgovoru s nama Jelena otkriva neke životne i poslovne detalje, buduće planove, želje...

Jelena, što misliš o Hercegovini i Hercegovcima?

"Mogu reći da mi se Hercegovina 'uvukla pod kožu', upoznala sam puno ljudi i ostvarila puno prijateljstava, što uistinu čovjeka veže za neki grad ili mjesto. Bilo je tu svakakvih situacija, ipak sam četiri godine provela u Širokom Brijegu te završila srednju školu i nastavila studij u Mostaru", ističe Jelena i dodaje:

"Svašta se izdogađa u devet godina, bilo je i lijepih i ružnih situacija. Sve u svemu ružne stvari se zaborave, a lijepe zadrže i tako je najlakše koračati naprijed. Moram istaknuti da sam boravkom ovdje sasvim iz glave izbacila onu priču o nekakvoj razlici između bosanskih i hercegovačkih Hrvata."

Na naš upit što u ovom poslu voli, Jelena ističe:

"Svatko tko se bavi bilo kakvom umjetnošću, slikanjem, plesom, u mom slučaju - pjevanjem, smatram ga blagoslovljenim čovjekom od strane Boga. Lijepo je imati neki dar i razumno ga koristiti."

Pitali smo Jelenu kako svatovski nastupi djeluju na glazbenu karijeru

"Za sad pjevanje po svadbama, ili kako danas moderno kažu 'koncerti za mladu mladoženju' ne srozava glazbenu karijeru, a i glazbenici trebaju od nečega živjeti, tko voli pjevati i općenito raditi nešto sto voli, nema mu prepreka. Ja se ponajprije želim baviti onim sto sam završila, a to je studij pedagogije, e sad, što se dalje može dogoditi - tko zna?", komentira Jelena.

"Kao jako mala krenula sam pjevati, moj prvi nastup bio je 1999. na festivalu 'Djeca pjevaju hitove' u Bugojnu, tako da je moj život obilježen pjesmom, na neki način ili potajno se nadam da ću nešto i veće ostvariti u glazbenim vodama."

Pitali smo Jelenu i što misli o trendu razgolićenih pjevačica

"Pa, nažalost to je danas jedino sto može privući veliki broj 'slušatelja' odnosno, gledatelja. Ne osuđujem nikoga, ali takve stvari nam definitivno kvare mlađe generacije i sliku glazbe i pojam pjevačice kao takve na našim prostorima", odlučna je Jelena i dodaje: "Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Doris Dragović se nikad nisu skidale, a svejedno su popularne..."

O uzorima...

"Moji glazbeni uzori su ostali uvijek isti. Danijela Martinović je pjevačica mog djetinjstva. Danas je slušam jednako, ali uglavnom starije pjesme.

Doris Dragović u cijelosti slušam i odgovara mi cijeli njen opus", ističe Jelena.

Na upit o neugodnim situacijama...

"Pa vjerujte da ih nisam baš doživjela. Moja najneugodnija situacija je kad dođem u svadbu sita, a večera bude jako ukusna", zaključuje Jelena kroz smijeh u razgovoru za Dnevnik.ba

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17