U utorak, 25.4.2017. godine, Gojevićima kod Fojnice završena je još jedna jednodnevna radionica pod nazivom "Serviranje i održavanje hrane".
Radionica je organizirana u prostorijama Udruženja "Fojnička žena", od 9 do 17 sati. Ova radionica je druga po redu od 10 planiranih tehničkih radionica u okviru projekta koji je financiran sredstvima Europske unije. Projekt implementiraju "Eurogites", PD "Vranica" Fojnica, Udruga "Kreševski Citrin" Kreševo i Forum žena "Strica-Zarudje" Vareš, uz koordinaciju Uduženja "Alterural" iz Sarajeva. Radionica spada u modul gastronomije.
Ciljevi radionice, kojoj je prisustvovalo 25 pružatelja usluga u ruralnom turizmu, su: osposobiti polaznike za serviranje i ukrašavanje hrane, objasniti načine održavanja čistoće kuhinje i posuđa, te zajednički proći kroz organizaciju rada i prostora na temelju propisa i ograničenja u ruralnom turizmu.
Važno je istaknuti značaj kontinuiteta radionica modula gastronomije, u smislu zaokruživanja svih segmenata vezanih za pripremu, čuvanje, prezentaciju i serviranje hrane u okvirima seoskog turizma. Predavač, poznati bh. kuhar i stručni savjetnik za kvalitet hrane g. Hamid Kujraković, naglasio je koliko je evidentan napredak sudionika u stjecanju novih znanja i njihovoj primjeni.
Projekt "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije" je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje suradnje glavnih interesnih skupina na lokalnoj razini i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Trajanje projekta je tri godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari grad, te Istočni Stari grad.
{jlex}picasa:114258804164824292576/6413239546108465873{/jlex}
artinfo.ba